16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem İmamoğlu'nun İtfaiye Eleştirileri Yeniden Gündemde: Murat Kurum ve Murat Ongun'dan Karşılıklı Açıklamalar

İmamoğlu'nun İtfaiye Eleştirileri Yeniden Gündemde: Murat Kurum ve Murat Ongun'dan Karşılıklı Açıklamalar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun itfaiye eri alımlarıyla ilgili eleştirileri, Türkiye'deki orman yangınlarıyla birlikte yeniden gündeme geldi. İmamoğlu'na Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yanıt verirken, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun'dan da karşı bir açıklama geldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İmamoğlu'nun İtfaiye Eleştirileri Yeniden Gündemde: Murat Kurum ve Murat Ongun'dan Karşılıklı Açıklamalar

Son günlerde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde devam eden orman yangınları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 hafta önce yaptığı açıklamaları yeniden gündeme taşıdı. İmamoğlu, İstanbul İtfaiyesi için 4 yıldır 2 bin 300 yeni itfaiye eri alımına izin verilmediğini belirtmiş ve bu konuyu İstanbul İtfaiyesi’nin “Temiz Hava Solunum Cihazı Test ve Bakım Merkezi” açılışında dile getirmişti. Açıklamalarında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sert eleştiriler yönelten İmamoğlu, “Bir imzanın esirgenmesini büyük bir gariplik, büyük bir zavallılık olarak tarifliyorum. Yazıktır, günahtır. Vebalini nasıl ödeyeceksiniz?” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalar, İzmir'deki orman yangınlarıyla ilişkilendirilerek yeniden gündeme geldi. AK Parti’nin eski İBB Başkan adayı ve yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Murat Kurum, İmamoğlu’nun iddialarına yanıt verdi. Kurum, 2019’da İstanbul’da 4 bin 263 itfaiye personeli bulunduğunu ve 2024 yılı itibariyle bu sayının 4 bin 642’ye çıktığını belirterek, 2019’dan bu yana İstanbul’a 1007 itfaiye eri alımı için izin verildiğini açıkladı. Kurum, İmamoğlu’nun iddialarını “gündem şaşırtma çabası” olarak nitelendirdi.

İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun ise Bakan Kurum’un açıkladığı sayıları yanlış buldu. Ongun, 2019’daki itfaiye eri sayısının 4 bin 263 değil 2 bin 254 olduğunu, 2024 yılında ise bu sayının 4 bin 642 değil 2 bin 739 olduğunu ifade etti. Ongun, "Keşke bugün 4 bin 642 itfaiye personelimiz olsaydı" diyerek, Kurum’un verilerine itiraz etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Dünya Şampiyonası'ndan Birincilikle Dönmek İstiyoruz"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Uğuz: "Dünya Şampiyonası'ndan Birincilikle Dönmek İstiyoruz"