16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem MEB, 2024 LGS Soru ve Cevaplarını İçeren Cevap Anahtarını Yayınladı!

MEB, 2024 LGS Soru ve Cevaplarını İçeren Cevap Anahtarını Yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 8. sınıf öğrencileri için LGS sınavı 2 Haziran'da sona erdi. Hedefledikleri liselerde eğitim almak için sınava giren adaylar için 2024 LGS cevap anahtarı da açıklandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MEB, 2024 LGS Soru ve Cevaplarını İçeren Cevap Anahtarını Yayınladı!

LGS Sınavında Rekor Başvuru Sayısı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi sınava, 81 ildeki 8. sınıf öğrencilerinden tam 1 milyon 38 bin 192 öğrenci başvuruda bulundu.

Sınav Detayları

2 Haziran tarihinde gerçekleştirilen LGS sınavı, 973 yurt içi sınav merkezinde ve 11 yurt dışı sınav merkezinde eş zamanlı olarak yapıldı. İlk oturumda Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil derslerinden toplam 50 soru soruldu. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimlerinden 40 soru yer aldı.

Cevap Anahtarları Açıklandı

MEB, LGS sınavının soru ve cevap anahtarlarını resmi web sitesi "www.meb.gov.tr" üzerinden yayınladı. Öğrenciler sınav sonuçlarını ise 28 Haziran tarihinde öğrenebilecekler.

Sonuçların Açıklanması

LGS merkezi sınav sonuçları 28 Haziran'da duyurulacak ve aynı gün Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu yayımlanacak. Öğrenciler, cevap anahtarlarına da yine "www.meb.gov.tr" adresinden ulaşabilecekler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Binlerce kişi sokak hayvanlarının hakları için meydanlara çıktı

Binlerce kişi sokak hayvanlarının hakları için meydanlara çıktı