19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Memurların Aldığı Ek Ücret Yargı Kararıyla İptal Edildi!

Memurların Aldığı Ek Ücret Yargı Kararıyla İptal Edildi!

Kamuda Tasarruf Genelgesi kapsamında personel servislerine yönelik yeni düzenlemeler maliyet hesaplamalarını etkiledi. Memurlar için tasarruf önlemleri devreye giriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Memurların Aldığı Ek Ücret Yargı Kararıyla İptal Edildi!

Kamuda Tasarruf Genelgesi Kapsamında Personel Servislerine Yönelik Yeni Düzenlemeler

Tasarruf Paketi Etkisi

Kamuda Tasarruf Genelgesi'nin personel servislerinin kaldırılmasıyla ilgili düzenlemesi sonrasında maliyet hesaplamaları başladı. Önümüzdeki 3 yıl boyunca uygulanacak olan kamuda tasarruf paketi, milyonlarca memuru doğrudan etkileyen düzenlemeleri içeriyor.

Yeni Maliyet Verileri

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın verilerine göre, 2024'ün ilk üç ayında personel servisi kiralama giderleri Ocak'ta 141,7 milyon, Şubat'ta 379,6 milyon ve Mart'ta 477,3 milyon lira olarak gerçekleşti. Geçen yılın aynı döneminde ise bu gider toplamı 363.5 milyon liraydı. Bu verilere göre, devletin servis taşımacılığına ödediği miktarın yaklaşık üç kat arttığı görüldü.

Hedeflenen Değişiklikler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kamuda Tasarruf Paketi kapsamında toplu taşıma olan bölgelerdeki kamu personel servisi hizmetinin sözleşme bitiminde sonlandırılmasını hedeflediklerini açıkladı. Personel servislerinin kaldırılmasıyla birlikte koruyucu giyim desteği gibi detaylarla birlikte memurların fazla mesai ücretleri de tasarruf gündeminde yer aldı.

Uzman Değerlendirmesi

Gazeteci Turhan Bozkurt'un değerlendirmesine göre, bütün memur servislerinin yıllık maliyeti 2,5 milyar TL'yi aşmakta. Bozkurt, servislerin kaldırılmasının ardından aynı ücretin hatta daha fazlasının toplu taşıma için harcanacağına dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MİT, Kriptoloji Alanında Yeni Sorularını Paylaştı

MİT, Kriptoloji Alanında Yeni Sorularını Paylaştı