16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Tasarruf Eğilimlerini Artıracak Yenilikçi Yöntemler Geliştiriliyor

Tasarruf Eğilimlerini Artıracak Yenilikçi Yöntemler Geliştiriliyor

Meclis Başkanlığı, 1 yıldır devam eden tasarruf uygulamalarını genişleterek daha etkin hale getiriyor. Enerji, sağlık ve yurt dışı görevlendirmelerde yeni uygulamalar devreye alınacak. Bu adımlarla maliyetler azaltılacak ve verimlilik artırılacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tasarruf Eğilimlerini Artıracak Yenilikçi Yöntemler Geliştiriliyor

TBMM Genel Sekreterliği, Numan Kurtulmuş'un talimatıyla başlatılan tasarruf tedbirlerini uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Araç Dönüşümü Uygulaması

Geçen yıl başlatılan araç dönüşümü uygulaması kapsamında, 20 adet Togg marka elektrikli araç alınırken aynı sayıda benzinli araç sistemden çıkarıldı. Bu adımla yüzde 66,7 oranında tasarruf sağlandı.

Kağıt Kullanımının Azaltılması

Numan Kurtulmuş'un önderliğinde başlatılan "Kağıtsız Parlamento" projesiyle kağıt kullanımında yüzde 60 tasarruf elde edildi. Gelecek dönemde ise kağıt kullanımının tamamen kaldırılması hedefleniyor.

Enerji Dönüşümü

Meclis'te başlatılan "Enerji Dönüşümü" projesi kapsamında yenilenebilir enerji kullanımı artırıldı. Hedef, Meclis'in tüm elektriğini yenilenebilir enerjiden karşılamak.

Diğer Uygulamalar

Meclis'te düzenlenen etkinliklerde "sade menü" uygulaması başlatıldı. Yurt dışı görevlendirmeler sınırlanırken sağlık harcamalarında da önemli tasarruflar hedefleniyor. Ayrıca, damacana su kullanımının azaltılması ve "Sıfır Atık" projesine destek sağlanması için çalışmalar yürütülüyor.

Genelge Çalışmaları

TBMM Genel Sekreterliği, yeni tasarruf uygulamalarıyla ilgili genelge çalışmalarını tamamladı. Bu genelge, Meclis'teki tüm birimlere kısa sürede gönderilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Van kedileriyle yapılan çalışmalar sonucunda 70 yavru kedi sahiplenildi

Van kedileriyle yapılan çalışmalar sonucunda 70 yavru kedi sahiplenildi