08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Mobil Göç Noktası Aracı Yolculuk Deneyimini Kolaylaştırıyor

Mobil Göç Noktası Aracı Yolculuk Deneyimini Kolaylaştırıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen Mobil Göç Noktası Aracı, düzensiz göçle mücadelede etkin bir rol oynayacak. Yabancıların kimlik tespiti daha kolay hale gelirken, ilgili hizmet artık ilimizde sunulmaya başlandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Mobil Göç Noktası Aracı Yolculuk Deneyimini Kolaylaştırıyor

İçişleri Bakanlığı tarafından ilimize gönderilen Mobil Göç Noktası Aracı Tarihi Kent Meydanı'nda hizmet vermeye başladı. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, mobil göç noktası aracını ziyaret ederek İl Göç İdaresi Müdürü Hamza Demir'den bilgi aldı. Mobil göç noktası aracının ilimize kazandırılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Vali Şimşek, aracın şehrimize getirilmesinde emeği geçen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkürlerini iletti.

Daha Etkin Mücadele İçin Yeni Adım

Vali Şimşek, düzensiz göçle etkin bir şekilde mücadele edileceğini belirtti. "Bu mobil göç aracı sayesinde düzensiz göçle daha etkin bir şekilde mücadele edeceğiz. Kolluk kuvvetlerimiz, kimlik ibraz edemeyen veya şüpheli durumdaki göçmenleri bu araca davet edecek. Göç İdaresi personelimiz, biyometrik parmak izi araştırması yapacak ve düzensiz göç tespit edilen kişilerin yurt dışına gönderilmesi için işlemlere başlanacak." ifadelerini kullandı.

İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı Eşlik Etti

Vali Yılmaz Şimşek'in ziyaretine İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay ve İl Jandarma Komutanı J.Alb.Muhammet Sevinç de eşlik etti. Mobil Göç Noktası Aracı'nın ilimize kazandırılmasıyla düzensiz göçle etkin mücadele hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kazım Karabekir Paşa İmam Hatip Ortaokulu'nda Yenilikçi Projelerle Eğitim Öncüleri Yetişiyor

Kazım Karabekir Paşa İmam Hatip Ortaokulu'nda Yenilikçi Projelerle Eğitim Öncüleri Yetişiyor