16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas'ta Heyecanla Beklenen İş Hanı Açılışı Zamanında Gerçekleşemedi

Sivas'ta Heyecanla Beklenen İş Hanı Açılışı Zamanında Gerçekleşemedi

Sivas'ta açılışı beklenen "İkinci Vakıf İş Hanı"nda gecikme yaşanıyor. Yürütülen çalışmalar nedeniyle vatandaşlar yürümekte zorlanıyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün projesi hakkında detaylar bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Heyecanla Beklenen İş Hanı Açılışı Zamanında Gerçekleşemedi

Sivas'ta "İkinci Vakıf İş Hanı" Açılışında Gecikme T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Sivas Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen "İkinci Vakıf İş Hanı" projesi, planlanan bitiş tarihinden yaklaşık 3 ay sonra hala tamamlanamadı.

İnşaat Süreci

Sivas'ın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ve 24 Ağustos 2022 tarihinde yeniden başlatılan "Sivas Merkez İkinci İş Hanı" projesi için 55 milyon 973 bin lira tutarında bir sözleşme yapıldı. Beklenen açılış tarihi ise 26 Şubat 2024 olarak belirlenmişti.

Gecikme Nedenleri

Ancak, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca'nın açıklamasına göre, bina depreme karşı dayanıksız olduğu için yıkılması gerektiği tespit edilmişti. Yapılan inceleme sonucunda, çalışmaların hala devam ettiği ve birçok eksiklik bulunduğu görülüyor.

Vatandaşların Sorunları

Sivaslı vatandaşlar, iş hanının yapımı nedeniyle kaldırımda yürümekte zorlanıyor. Özellikle bebek arabası kullananlar, daralan kaldırımda ilerlerken büyük güçlükler yaşamaktadır. Araç trafiğinin devam etmesi de vatandaşların karşıdan karşıya geçişini zorlaştırmaktadır.

Beklentiler

Vakıflar Bölge Müdürlüğü, İkinci İş Hanı'nın en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılmasını hedefliyor. Sivaslılar, proje tamamlandığında kaldırımlarda rahatça yürüyebilecekleri ve trafiğe takılmadan seyahat edebilecekleri umudunu taşıyorlar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayseri'de Arıcılığa Büyük Destek: 3 Yılda 7 Milyon TL Yatırım Yapılacak

Kayseri'de Arıcılığa Büyük Destek: 3 Yılda 7 Milyon TL Yatırım Yapılacak