08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Sivas Haberleri Sivas’ta Maarif Modeli Ele Alındı

Sivas’ta Maarif Modeli Ele Alındı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Sivas'ta yürütülen çalışmalar, Sivas Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıda değerlendirildi. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın değerlendirilmesi ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı planlamaları masaya yatırıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas’ta Maarif Modeli Ele Alındı

Sivas'ta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen çalışmalar, geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısında ele alındı.

Sivas Öğretmenevi'nde gerçekleştirilen toplantıya MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Fatih Başak, Sivas Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, ilçe millî eğitim müdürleri ve birim amirleri katıldı. Toplantıda 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı'nın değerlendirilmesi ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı planlamaları masaya yatırıldı.

Toplantı, Şube Müdürü Mesut Kaş'ın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında il genelinde yürütülen çalışmaları konu alan sunumuyla başladı. Ardından, Sivas Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemine vurgu yaparak, modelin eğitimde kaliteyi artırmayı ve öğrencileri millî ve manevi değerlere bağlı, bilgili ve donanımlı bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflediğini belirtti.

Yener, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin sürekli desteklendiğini ve eğitim materyallerinin çağın gerekliliklerine uygun hale getirildiğini ifade etti.

Temel Eğitim İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Fatih Başak’ın Açıklamaları

Fatih Başak, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile öğrencilerin akademik başarısının yanı sıra çok yönlü gelişimlerinin destekleneceğini söyledi. Başak, müfredatın yeniden düzenlendiğini, öğretmen eğitimlerinin güçlendirildiğini ve öğrencilerin çeşitli alanlarda yeteneklerini keşfetmelerine olanak tanıyan yeni programların hayata geçirildiğini belirtti.

Başak, "Amacımız, öğrencilerimizi en iyi şekilde geleceğe hazırlamaktır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile çocuklarımızın becerilerini geliştirmeyi, edindikleri bilgiyi en iyi şekilde analiz edebilmelerini, özüne, millî ve manevi değerlerine bağlı, bilimde, sporda, sanatta, her alanda tüm dünya ile rekabet edebilecek bir donanıma sahip olmalarını arzuluyoruz." ifadelerini kullandı.

İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı

Değerlendirme toplantısının ardından, Sivas Millî Eğitim Müdürü Necati Yener başkanlığında İlçe Millî Eğitim Müdürleri Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantıda da 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı değerlendirilirken, 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı planlamaları üzerinde duruldu.

Devam eden ve planlanan eğitim yatırımları, Sivas Valiliği himayesinde yürütülen HEDEF ve MİRAS Projeleri, LGS ve YKS hazırlık sürecinde yürütülen çalışmalar, tercih döneminde gerçekleştirilecek rehberlik faaliyetleri gibi birçok konu ele alındı. Birim amirleri de sorumluluk alanlarındaki konular hakkında bilgilendirme yaptı.

Necati Yener, ilçe millî eğitim müdürleri ile sohbet ederek ilçelerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı ve onların görüş, öneri ve taleplerini dinledi.


GazeteSivas.com Okuyucusuna Not:

Bu haber Gazete Sivas için hazırlanmıştır ve tüm telif hakları saklıdır. Sivas'ta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yürütülen eğitim çalışmaları hakkında en güncel bilgileri sunmaya devam edeceğiz. GazeteSivas.com'u takip edin ve Sivas'ın en güncel ve doğru haberlerini öğrenmek için düzenli olarak ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aroma Boykot Mu? Aroma Hangi Ülkenin Ürünü? Aroma İsrail’in Ürünü Mü?

Aroma Boykot Mu? Aroma Hangi Ülkenin Ürünü? Aroma İsrail’in Ürünü Mü?