16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem MEB’in “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne Eğitim Sendikalarından Tepkiler

MEB’in “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne Eğitim Sendikalarından Tepkiler

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yeni öğretim izlencesi, eğitim sendikaları tarafından eleştiriliyor. Eğitim-İş Sendikası, yeni öğretim izlencesinin yetersiz olduğunu ve çocukların insan haklarını öğrenme hakkını ihlal ettiğini savunuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
MEB’in “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”ne Eğitim Sendikalarından Tepkiler

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından uygulamaya konulan “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adlı yeni öğretim izlencesi, eğitim sendikaları tarafından eleştiriliyor. Yeni öğretim izlencesinin, her kademede ilk sınıfta uygulanması planlanıyor. Eğitim-İş Sendikası, yeni öğretim izlencesini yargıya taşımak için bilim kuruluna ders içerikleri hakkında rapor hazırlattı. Eğitim-İş Sendikası Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Gözütok, özellikle 4. sınıfta gösterilecek “İnsan Hakları, Vatandaşlık ve Demokrasi” dersinin içeriği hakkında eleştirilerde bulundu.

Gözütok, yeni öğretim izlencesiyle hazırlanan ders kitaplarının, insan hakları ve vatandaşlık eğitimi konusunda yetersiz olduğunu belirterek, “Kimlerin hazırladığı bilinmeyen bu metin, eğer kasıtlı olarak yapılmadıysa, çocukların insan haklarını öğrenme hakkını ihlal eder. Bu metne uygun olarak ders kitabı yazılırsa ve çocuklara okutulursa, çocukların mutlu, sağlıklı ve güvenli bir hayat sürdürme hakkı ihlal edilir. Türkiye’de acaba kaç çocuk bu hakka sahip?” ifadelerini kullandı.

İzlencede geçen, “Türkiye’nin gelirine oranla dünyada en çok yardım faaliyeti yürüten ülkelerden biri olduğu, yardıma muhtaç birçok insana ev sahipliği yaptığı” ifadesini de eleştiren Gözütok, “Bu metni hazırlayanlar insan hakları, vatandaşlık ve demokrasi konularını eğitim programına dahil etmek yerine, hükümetin yanlış politikalarını 10 yaşındaki çocuğa onaylatmayı amaçlamış” değerlendirmesinde bulundu.

Diyanet’in geçen haftaki hutbesinde çocukları “Adabımuaşeret” dersini seçmeye teşvik etmesi de tepkilere neden oldu. Gözütok, bu konuda da değerlendirmelerde bulunarak, “MEB, okullara atadığı veya atayacağı imamlara manevi eğitim vermesi için bu tür dersleri teşvik ediyor olabilir” şeklinde yorum yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Saldırısında Elektrik Tesisleri Hedef Alındı

Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Saldırısında Elektrik Tesisleri Hedef Alındı