19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor A Milli Takım, 9 Eylül'de İzlanda ile İzmir'de Karşılaşacak

A Milli Takım, 9 Eylül'de İzlanda ile İzmir'de Karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 9 Eylül'de İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Milliler, daha önce 9 Eylül tarihlerinde oynadıkları iki İzlanda maçını kaybetmişti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
A Milli Takım, 9 Eylül'de İzlanda ile İzmir'de Karşılaşacak

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta 9 Eylül Pazartesi günü İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Milliler, 24 Eylül 1980'de İzmir'de İzlanda ile oynadıkları ilk karşılaşmanın ardından, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde bir kez daha İzlanda'yı ağırlayacak.

A Milli Futbol Takımı, bugüne kadar 4 kez 9 Eylül tarihinde maç yaptı ve bunlardan ikisini İzlanda ile oynadı. 1981 ve 2014'teki karşılaşmaları kaybeden Türkiye, İzlanda ile 3. kez aynı tarihte sahaya çıkacak. Diğer 9 Eylül maçlarında ise 2003'te İrlanda Cumhuriyeti ve 2009'da Bosna Hersek'le berabere kaldı.

Türkiye genelinde 19 il ve 36 stadyumda toplam 272 maç oynayan A Milli Takım, bu müsabakalarda 126 galibiyet, 66 beraberlik ve 80 yenilgi aldı. En fazla karşılaşma İnönü Stadı'nda yapılırken, İzmir'de en çok maç İzmir Atatürk Stadı'nda oynandı. Gürsel Aksel Stadyumu ise İzmir'de milli maç heyecanının yaşandığı üçüncü stat olarak 2020'den beri hizmet veriyor ve ikinci kez A Milli Takım'a ev sahipliği yapacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıbrıs Gazisi Cemal Çaytarla, Sivas’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kıbrıs Gazisi Cemal Çaytarla, Sivas’ta Son Yolculuğuna Uğurlandı