19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Real Madrid, Atalanta'yı Geçerek 6. UEFA Süper Kupa Zaferini Elde Etti

Real Madrid, Atalanta'yı Geçerek 6. UEFA Süper Kupa Zaferini Elde Etti

Real Madrid, Atalanta'yı 2-0 mağlup ederek 6. kez UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu. Maçın ardından Carlo Ancelotti'nin Arda Güler'e verdiği müjdeli haber ve Kylian Mbappe'nin ilk resmi maçında golle buluşması dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Real Madrid, Atalanta'yı Geçerek 6. UEFA Süper Kupa Zaferini Elde Etti

Real Madrid, UEFA Süper Kupa finalinde Atalanta'yı 2-0 mağlup ederek bu prestijli kupayı 6. kez müzesine götürdü. Polonya'nın başkenti Varşova'da bulunan Narodowy Stadı'nda oynanan final maçında, İspanyol devi Real Madrid, İtalyan temsilcisi Atalanta'yı mağlup ederek Süper Kupa'yı kazanan en başarılı takım unvanını elde etti.

Maçın kilidi, 59. dakikada Federico Valverde'nin attığı golle açıldı. Real Madrid'in yeni transferi Kylian Mbappe, 68. dakikada takımının ikinci golünü atarak, ilk resmi maçında golle buluştu. Bu sonuçla Real Madrid, 6. kez UEFA Süper Kupa'nın sahibi olurken, Barcelona ve Milan'ı geride bırakarak bu alanda en başarılı takım olmayı başardı.

Karşılaşma sonrası Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti'nin Arda Güler ile yaptığı özel görüşme dikkat çekti. Ancelotti, genç yıldız Güler'e sezonun geri kalanında daha fazla forma şansı vereceğini belirterek, Mallorca maçında daha fazla süre alacağı müjdesini verdi.

Maç sonrası Arda Güler'e takım arkadaşları tarafından da övgüler yağdı. Jude Bellingham, "Onu çok seviyorum, çok yetenekli bir oyuncu," derken, kaleci Thibaut Courtois, "Arda benim küçük kardeşim, onun Real Madrid'de çok başarılı olacağına inanıyorum," dedi.

Real Madrid için bir diğer dikkat çeken olay ise Kylian Mbappe'nin Real Madrid formasıyla çıktığı ilk resmi maçta gol atması oldu. Fransız yıldız, 68. dakikada attığı golle takımını rahatlatırken, 83. dakikada yerini Brahim Diaz'a bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de Merih Demiral'ın Heykeli Önerisi Reddedildi

İzmir'de Merih Demiral'ın Heykeli Önerisi Reddedildi