16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Bakan Uraloğlu, Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Çalışmalarını İnceledi: Sivas'a Bağlantı Sağlanacak

Bakan Uraloğlu, Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Çalışmalarını İnceledi: Sivas'a Bağlantı Sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri'deki Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Düver Şantiyesi’nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Bakan Uraloğlu, projenin tamamlanmasıyla Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacak hattın, Sivas ve Kayseri'yi doğrudan hızlı tren konforuyla buluşturacağını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakan Uraloğlu, Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Çalışmalarını İnceledi: Sivas'a Bağlantı Sağlanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kayseri'de Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı Düver Şantiyesi’nde süren çalışmaları inceledi. Uraloğlu, bu önemli projenin tamamlandığında Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre olacağını ve Sivas'ı hızlı tren ağına daha da yaklaştıracağını belirtti.

Projenin detaylarına değinen Bakan Uraloğlu, hattın toplam uzunluğunun 142 kilometre olduğunu ve Yerköy-Şefaatli-Kayseri arasına saatte 250 kilometre hız yapabilen yeni çift hatlı, elektrikli ve sinyalli bir tren hattı inşa ettiklerini söyledi. Uraloğlu, "Yılda 11 milyon yolcu ve 650 bin ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak bu hat sayesinde Sivas ve Kayseri arasında hızlı ve konforlu bir ulaşım imkanı sunulacak" dedi.

Proje kapsamında 21 tünel, 18 demiryolu köprüsü, 224 menfez ve 27 üstgeçit ile 92 adet altgeçit inşa edileceğini belirten Uraloğlu, hattın 2028 yılının ilk yarısında tamamlanmasının hedeflendiğini ifade etti. Bakan Uraloğlu, hattın tamamlanmasıyla birlikte Sivas'tan İstanbul'a hızlı trenle ulaşım süresinin sadece 5,5 saat olacağını ve bu hattın hem turizm hem de ticaret açısından büyük katkı sağlayacağını vurguladı.

Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı’nın, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı ile entegre edilmesiyle Sivas'ın ulaşım ağında önemli bir noktaya taşınacağını belirten Uraloğlu, projenin Türkiye ekonomisine de yıllık 242 milyon Avro kazanç sağlayacağını dile getirdi.

Bakan Uraloğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı Yerköy İstasyonu’nun bugün hizmete açıldığını ve resmi açılışın yakında gerçekleştirileceğini müjdeleyerek, Türkiye’nin demiryolu ulaşımında dünya çapında önemli bir konuma gelmeye devam ettiğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THF Başkanı Uğur Kılıç, Sivas'ta Hentbolu Yaygınlaştırma Çalışmalarını İnceledi

THF Başkanı Uğur Kılıç, Sivas'ta Hentbolu Yaygınlaştırma Çalışmalarını İnceledi