19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Martı Kurucusu Öktem: "Sivas'tan Büyük Bir Camia Olarak Paylaşımlı Yolculuk İçin Mücadele Ediyoruz"

Martı Kurucusu Öktem: "Sivas'tan Büyük Bir Camia Olarak Paylaşımlı Yolculuk İçin Mücadele Ediyoruz"

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, paylaşımlı yolculuk yönetmeliği için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na 376 bin dilekçe sundu. Sivas'tan büyük bir camia olduklarını vurgulayan Öktem, Türkiye'de paylaşımlı yolculuğun hayata geçmesi için mücadele edeceklerini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Martı Kurucusu Öktem: "Sivas'tan Büyük Bir Camia Olarak Paylaşımlı Yolculuk İçin Mücadele Ediyoruz"

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, 376 bin kişinin dilekçesini Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Bu dilekçeler, paylaşımlı yolculuk yönetmeliği talebini içeriyor. Müdürlük önünde yaptığı açıklamada Öktem, Türkiye'de de paylaşımlı yolculuğun olması gerektiğini vurguladı ve bu konuda mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Öktem, "200 bin sürücümüz ve aileleriyle birlikte 650-700 bin kişilik bir camiayız. Şehir olsak Sivas’tan büyük olurduk. Türkiye’nin en büyük 32. şehri oluruz. Paylaşımlı yolculuk dünyanın her yerinde var, Türkiye’de de olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın UKOME'de 7 oyu var. Bugün buraya 376 bin dilekçeyi verip İstanbul’un sesini duyurmaya geldik. UKOME’de paylaşımlı yolculuk yönetmeliği oylamaya sunulduğunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcilerinin bizden yana oy kullanmasını istiyoruz. 200 bin sürücü bunu hak ediyor. Bu ekonomik zorluk döneminde, 200 bin aile Martı TAG sayesinde geçimini sağlıyor. 5 milyon vatandaş sürekli bu hizmeti kullanıyor. Dünyanın 190 ülkesinde var; Türkiye’de de olacak ve olana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Bu açıklamayla birlikte Öktem, Türkiye’de paylaşımlı yolculuk yönetmeliğinin uygulanması konusunda kararlı olduklarını ve süreci yakından takip edeceklerini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Malatya Kayısısı İhracatında 398 Milyon Dolar Gelir: Kalite ile Rekabet Sürüyor

Malatya Kayısısı İhracatında 398 Milyon Dolar Gelir: Kalite ile Rekabet Sürüyor