19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Kangallardan serinlemek için yaratıcı yöntem: 1 metrelik çukur kazıyorlar

Kangallardan serinlemek için yaratıcı yöntem: 1 metrelik çukur kazıyorlar

Sivas'ın dünyaca ünlü Kangal köpekleri, sıcak havalardan etkilenmemek için 1 metrelik çukurlar kazarak serinliyorlar. Kangal köpeklerinin serinleme yöntemleri ve özellikleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kangallardan serinlemek için yaratıcı yöntem: 1 metrelik çukur kazıyorlar

Sivas'ın dünyaca ünlü marka değerlerinden biri olan Kangal köpekleri, hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte, serinlemek için ilginç bir yönteme başvuruyor. Soğuk havaya dayanıklılığı, sürü koruma yetenekleri ve sahibine olan sadakatleriyle bilinen Kangal köpekleri, sıcak havalardan olumsuz etkilenmemek için yaklaşık 1 metrelik çukurlar kazarak, toprağın serinliğinden faydalanıyorlar.

Yazın Serinlik, Kışın Isı Arayışı

Kangal köpekleri, yazın serinlemek için kazdıkları çukurların yanı sıra, kışın ısınmak için karda yatıyorlar. Ağaç gölgesi ve kulübeleri olmasına rağmen, toprak serinliğini tercih eden bu köpekler, doğanın sunduğu imkanları içgüdüsel olarak kullanıyorlar.

"Soğuk İklime Daha Alışkınlar"

Sivas Doğal Irk Kangal Köpeği Sevenler ve Koruyanlar Derneği Başkanı Orhan Yalçınkaya, Kangal köpeklerinin soğuk iklime daha alışkın olduğunu belirtti. Yalçınkaya, "Kangal köpekleri, sıcak havalarda 1 metrelik çukurlar kazarak serinlemeye çalışıyorlar. Bu tamamen iklimle alakalı. Soğuk iklime alışık oldukları için sıcak havalarda kendilerini serin ortamlara atmak istiyorlar" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Açık Büfe ve Her Şey Dahil Otellerde Gıda İsrafı Ciddi Boyutlarda: Doç. Dr. Emre Hastaoğlu'ndan Önemli Uyarılar

Açık Büfe ve Her Şey Dahil Otellerde Gıda İsrafı Ciddi Boyutlarda: Doç. Dr. Emre Hastaoğlu'ndan Önemli Uyarılar