16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Sivas'ın eşsiz kahvaltıları lezzet tutkunlarını bekliyor! Emine Erdoğan Eşliğinde!

Sivas'ın eşsiz kahvaltıları lezzet tutkunlarını bekliyor! Emine Erdoğan Eşliğinde!

Sivas'ın eşsiz kahvaltı lezzetleri meraklılarıyla buluşuyor. Yöresel lezzetlerin yanı sıra damak çatlatan tatlar da unutulmuyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın eşsiz kahvaltıları lezzet tutkunlarını bekliyor! Emine Erdoğan Eşliğinde!

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Sivas'ın eşsiz kahvaltı lezzetleri tanıtıldı. Emine Erdoğan'ın liderliğinde gerçekleştirilen etkinlik, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hamidiye Millet Bahçesi'ndeki bir restoranda düzenlendi.

Sivas'ın Yöresel Lezzetleriyle Tanıtıldı

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, İl Kültür Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay, Sivas İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Muhammet Sevinç, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Buruciye A.Ş. Genel Müdürü Mustafa Altun ve diğer protokol üyeleri ile gastronomi sektörü temsilcilerinin katıldığı programa, Sivas'ın enfes lezzetleri sunuldu.

Zengin Türk Mutfağı ve Sivas'ın Gururu

Vali Yılmaz Şimşek, UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılmayı hedeflediklerini belirtti. Şimşek, Türk mutfağının dünya çapındaki önemine vurgu yaparak, Sivas'ın da bu zengin mirasın bir parçası olduğunu dile getirdi. "Sivas'ın geçmişi, birçok medeniyetin ve kültürün izlerini taşıyor. Bu izler, bizlere çok çeşitli ve köklü bir mutfak mirası bıraktı. Dünya genelinde gastronomi şehirleri önem kazanmaya başladı. Biz de Sivas olarak bu ağa dahil olmayı arzuluyoruz. Bu yolda paydaşlarımızın görüşlerine büyük önem veriyoruz." dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bir çiftlikte 10 koyunla başlayan kadın!

Bir çiftlikte 10 koyunla başlayan kadın!