19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Sivas'ın Kertmekaracaören Köyü, Şifalı Kokulu Suyuyla Dikkat Çekiyor

Sivas'ın Kertmekaracaören Köyü, Şifalı Kokulu Suyuyla Dikkat Çekiyor

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Kertmekaracaören köyü, haşlanmış yumurta kokan ve şifalı olduğuna inanılan suyuyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Su, özellikle cilt rahatsızlıkları ve böbrek taşına iyi geldiği düşünülerek tüketiliyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ın Kertmekaracaören Köyü, Şifalı Kokulu Suyuyla Dikkat Çekiyor

Sivas'ın Ulaş ilçesine bağlı Kertmekaracaören köyü, haşlanmış yumurta kokusuna sahip şifalı suyu ile dikkat çekiyor. İlçeye 30 kilometre mesafede bulunan bu köydeki su, özellikle cilt rahatsızlıkları ve böbrek taşına iyi geldiği inancıyla hem yerel halk hem de yurt dışından gelen ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor.

Köy muhtarı Mustafa Çipil, suyun şifalı olduğuna inanıldığını ve birçok kişinin bu sudan faydalanmak için köyü ziyaret ettiğini belirtti. "Şifalı olduğuna inanılıyor. Kokusuna rağmen su içiliyor ve bidonlarla götürülüyor. Vatandaşlarımızın daha rahat yararlanabilmesi için çeşmenin yanına bir havuz yapmayı planlıyoruz. Ayrıca, bu suyun analiz edilmesini ve şifasının bilimsel olarak da kanıtlanmasını istiyoruz" dedi.

Muhtar Çipil, suyun tarihçesine de değinerek, "Bu su daha önce köyün yukarısında bataklık bir bölgede bulunuyordu. O zamanlar bir demiryolu işçisi bu suyun çamuruyla banyo yapardı ve yaralarına iyi geldiğini söylerdi. Bu nedenle suyu daha erişilebilir bir yere taşıdık ve şimdi köylüler tarafından rahatça bulunabiliyor" şeklinde konuştu.

Suyun ününün yurt dışına kadar yayıldığını da belirten Çipil, "Geçen yıl Fransa'dan gelen ziyaretçiler, bu sudan bidonlarla götürdüler. Ancak, Sivas'ta bu suyu sadece bizim köylüler biliyor. Daha fazla insanın bu şifalı sudan faydalanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kertmekaracaören köyü'nün şifalı suyu, özellikle alternatif tıp yöntemlerine ilgi duyanlar için önemli bir destinasyon haline gelmeye aday görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sivas’ta İş İnsanlarıyla Buluştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sivas’ta İş İnsanlarıyla Buluştu