16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Sivas'ta Iris Çiçeği Fotoğrafçılığı Heyecanı Artıyor

Sivas'ta Iris Çiçeği Fotoğrafçılığı Heyecanı Artıyor

Sivas'ta artan ilgiyle birlikte iris fotoğrafçılığı popüler hale geldi. Herkesi eşsiz kılan iris fotoğrafları, insan gözündeki detayları ortaya çıkarıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'ta Iris Çiçeği Fotoğrafçılığı Heyecanı Artıyor

İnsanların parmak izleri gibi eşsiz olan ve kişileri diğerlerinden ayıran 'iris' fotoğrafı, son zamanlarda Sivas'ta büyük ilgi görüyor. Göz rengini belirleyen pigmentasyonun yanı sıra kişinin genetik özelliklerini de yansıtan benzersiz bir desene sahip olan iris, her bireyde farklı olup adeta parmak izi gibi benzersiz bir kimlik oluşturuyor.

Sivas’ta İris Fotoğrafçılığı Yükselişte

Göz bebeğinin ışık miktarını kontrol ederek görme fonksiyonunu düzenleyen iris, son zamanlarda fotoğrafçılık alanında da ilgi çekmeye başladı. Sivas'ta faaliyet gösteren iris fotoğrafçısı Suat Duman, bu alana ilginin arttığını ve genellikle yeni nişanlanmış, evlenmiş çiftler ve çocuklu ailelerin tercih ettiğini belirtiyor.

Suat Duman'dan Açıklamalar

Uzun yıllardır fotoğrafçılıkla uğraşan Suat Duman, "İris fotoğrafçılığı zorlu bir süreç olabilir ancak sonuçları oldukça keyifli olabiliyor. Yurt dışında popüler olan bu trend, ülkemizde de rağbet görmeye başladı. Sivas'ta iris fotoğrafçılığıyla hediyelik ürünler de hazırlıyoruz." şeklinde konuştu.

Vatandaşların Şaşkınlığı

Suat Duman, Sivas'ta vatandaşların genellikle göz renklerinin farklı olduğunu fark ettiğinde şaşırdıklarını belirtiyor. Herkesin iris yapısının birbirinden farklı olduğunu vurgulayan Duman, bu durumun her bireyin eşsizliğini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
13-19 Mayıs 2024 Tarihlerinde İl Genelinde Başarılı Çalışmalar Gerçekleştirildi

13-19 Mayıs 2024 Tarihlerinde İl Genelinde Başarılı Çalışmalar Gerçekleştirildi