16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Sivas'ta Yılan Sokması Sonucu Yaralanan Çoban Tedavi Altına Alındı

Sivas'ta Yılan Sokması Sonucu Yaralanan Çoban Tedavi Altına Alındı

Sivas'ın Divriği ilçesinde yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tedavi altına alındı. Çeşmeden su içerken engerek yılanı tarafından ısırılan Gündoğdu, iki kez ameliyat edildi ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sivas'ta Yılan Sokması Sonucu Yaralanan Çoban Tedavi Altına Alındı

Sivas'ın Divriği ilçesine bağlı Çiğdemli köyünde, yılan sokması sonucu yaralanan çoban Kamil Gündoğdu, yoğun tedavi sonrası hayatta kalmayı başardı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gündoğdu, çeşmeden su içtiği sırada engerek yılanı tarafından kolundan ısırıldı.

İlk müdahalesi Divriği Devlet Hastanesi'nde yapılan Gündoğdu, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Burada iki kez ameliyat edilen çobanın kolunun büyük bir kısmı açılarak damarların rahatlatılması sağlandı. Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekeriya Öztemür, Gündoğdu'nun hastaneye geldiğinde bilincinin açık olduğunu ancak kolunun ciddi şekilde şiştiğini belirtti. Gündoğdu'ya panzehir verildi ve dolaşımın kötüleşmesi üzerine kolu açıldı. Öztemür, Gündoğdu'nun durumunun iyi olduğunu ve birkaç gün içinde taburcu edilebileceğini ifade etti.

"Kolumu İple Bağladım"

Yaşadıklarını anlatan Kamil Gündoğdu, oğlakları otlatırken susadığını ve çeşmeden su içtiği sırada yılanın koluna sarıldığını belirtti. Kolunu iple bağlayarak eve gittiğini anlatan Gündoğdu, ardından Divriği Devlet Hastanesi'ne götürüldüğünü ve oradan da Sivas'a sevk edildiğini söyledi. Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Gündoğdu, "İki haftadır buradayım, şu an kendimi iyi hissediyorum. Yılan zehirliydi, sağolsunlar hocalarımız da hemen müdahale ettiler" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trendyol Süper Lig 2024-2025 Sezonu Başlıyor: İşte Detaylar ve İlk Hafta Maç Programı

Trendyol Süper Lig 2024-2025 Sezonu Başlıyor: İşte Detaylar ve İlk Hafta Maç Programı