19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Sivas'tan Uyarı: Otellerde Gıda İsrafı Alarm Veriyor

Sivas'tan Uyarı: Otellerde Gıda İsrafı Alarm Veriyor

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, her şey dahil otellerde yaşanan gıda israfına dikkat çekerek, bilinçlendirme ve eğitim ile bu sorunun önüne geçilebileceğini belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sivas'tan Uyarı: Otellerde Gıda İsrafı Alarm Veriyor

Son yıllarda, her şey dahil otellerde ve açık büfelerde gıda israfı ciddi boyutlara ulaştı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Hastaoğlu, bu konudaki endişelerini dile getirerek, her şey dahil otel paketlerinde tabaktan dönen yiyecek miktarının yüzde 65 gibi yüksek bir orana ulaştığını belirtti.

"Her şey dahil otel paketleri, tüketicilerin sınırsız tüketim hakkı olduğu yanılgısına kapılmasına neden oluyor" diyen Hastaoğlu, otel misafirlerinin ve personelin bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özellikle deniz ürünleri gibi merak edilen ancak damak tadına uymayan yiyeceklerin tabaklardan döndüğüne dikkat çeken Hastaoğlu, israfı önlemek adına eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının önemine değindi.

Sivas'tan gelen bu uyarı, turizm sektörü için önemli bir hatırlatma niteliğinde. Gıda israfını azaltmak, hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivasspor, Trabzonspor Maçı Öncesi Hazırlıklarını Sürdürüyor

Sivasspor, Trabzonspor Maçı Öncesi Hazırlıklarını Sürdürüyor