08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Yaz aylarının gelmesiyle birlikte konvoylara yönelik önlemler artıyor mu?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte konvoylara yönelik önlemler artıyor mu?

Sivas'ta yaz aylarıyla birlikte düğün sezonu açılıyor ve konvoylar da tekrar gündeme geliyor. Geçmişte uygulanan konvoy yasağının bu yıl da gündeme gelip gelmeyeceği merak konusu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte konvoylara yönelik önlemler artıyor mu?

Yaz ayı geldi ve beraberinde düğün ve sünnet törenleri de başladı. Okulların tatil edilmesiyle birlikte, düğün sezonu da hız kazanmaya başladı. Özellikle Sivas'ta, normal trafik durumunda bile trafik akışının zorlandığı bir gerçek olsa da, oluşturulan konvoylar bu durumu daha da zorlaştırıyor.

Konvoyların Artması ve Getirdiği Sorunlar

Sivas'ta yaz aylarında düğün konvoylarının sayısında belirgin bir artış yaşanıyor. Bu durum beraberinde trafik sıkışıklığını ve gürültü kirliliğini de getiriyor. 2016 yılında alınan kararla konvoyların yasaklanması, halk tarafından olumlu karşılanmıştı.

Sivaslıların Talepleri

Sivaslılar, özellikle mahalle aralarında geç saatlerde yapılan düğünlerin artmasından rahatsızlık duyuyor. Vatandaşlar, bu durumun ele alınmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ediyor.

2016 Yılında Alınan Karar

2016'da alınan karar ile "araç konvoyları, korna çalınması ve egzoz patlatılması gibi gürültü yaratan etkinliklerin yasaklanması" kararlaştırılmıştı. Bu kararın tekrar gündeme gelerek uygulanması, halkın isteği doğrultusunda olabilir.

Trafik Güvenliği ve Huzur

Sivaslılar, trafik güvenliği ve halkın huzurunun sağlanması için alınacak tedbirlerin önemli olduğunu vurguluyor. Özellikle hasta, yaşlı ve öğrenci vatandaşların rahatsız olmaması için gereken adımların atılması bekleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKP, 'etki ajanlığı' suçlamalarına yeni bir bakış açısı getiriyor

AKP, 'etki ajanlığı' suçlamalarına yeni bir bakış açısı getiriyor