16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya AB Temsilcisi Borrell: "Türkiye Aday Ülkedir ve Öyle Kalmaya Devam Edecektir"

AB Temsilcisi Borrell: "Türkiye Aday Ülkedir ve Öyle Kalmaya Devam Edecektir"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin AB aday ülkesi olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın katılımının ikili ilişkilerdeki zorlu konuların aşılmasına katkı sağlamasını umduğunu söyledi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AB Temsilcisi Borrell: "Türkiye Aday Ülkedir ve Öyle Kalmaya Devam Edecektir"

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Türkiye'nin AB aday ülkesi olduğunu vurgulayarak, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılımının, ikili ilişkilerdeki zorlu konuların aşılmasına katkıda bulunmasını umduğunu belirtti. Brüksel'de düzenlenen ve Türkiye'nin 5 yıl aradan sonra davet edildiği toplantının ardından açıklamalarda bulunan Borrell, Türkiye ile AB arasındaki ilişkileri zorlaştıran Kıbrıs ve Orta Doğu’daki durumların ele alındığını söyledi.

Borrell, "Türkiye Dışişleri Bakanı'nı toplantımıza davet etmemiz, özellikle Kıbrıs’a bir çözüm aramak için diyalog sürecini yeniden başlatmanın ilk adımı olmasını umalım," dedi. Türkiye'nin üyelik süreciyle ilgili bir takvimin konuşulmadığını belirten Borrell, "Türkiye aday ülkedir ve öyle olmaya devam edecektir," ifadelerini kullandı.

Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin AB ile ilişkilerde olumlu bir gündem üzerinden mesafe almayı hedeflediğini ifade ederek, AB'nin Kıbrıs konusuyla bağ kurmaksızın müspet bir yaklaşım sergilemesinin ortak menfaatlere hizmet edeceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Altınyayla’da İki Asırlık Mezar Taşları Gizemini Koruyor

Sivas Altınyayla’da İki Asırlık Mezar Taşları Gizemini Koruyor