19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya DSÖ'den M Çiçeği Virüsü İçin Küresel Müdahale Planı

DSÖ'den M Çiçeği Virüsü İçin Küresel Müdahale Planı

DSÖ, M çiçeği virüsünü kontrol altına almak için başlatılan küresel stratejik hazırlık ve müdahale planını açıkladı. Plan, virüsün etkilerini azaltmak ve yayılmasını önlemek amacıyla önemli adımlar içeriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
DSÖ'den M Çiçeği Virüsü İçin Küresel Müdahale Planı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği virüsünü kontrol altına almak için başlatılan küresel stratejik hazırlık ve müdahale planına ilişkin yazılı açıklama yaptı. DSÖ'nün 14 Ağustos'ta M çiçeği virüsünü "uluslararası öneme sahip halk sağlığı acil durumu" olarak ilan etmesinin ardından oluşturulan plan, üye ülkelere 23 Ağustos'ta bilgi verildi.

Plan, Eylül 2024-Şubat 2025 dönemi için 135 milyon dolar finansman gerektirdiğini öngörüyor. DSÖ, plan kapsamında gerçekleştirmesi gerekenler için yakında bir fon çağrısı yapacak. Plan, kapsamlı gözetim, önleme, hazırlık ve yanıt stratejilerini içeriyor ve virüsle ilgili araştırmanın ilerletilmesini hedefliyor.

Açıklamada, test ve aşılara eşit erişimin sağlanması, hayvandan insana bulaşmanın azaltılması ve toplumların salgın önleme ve kontrolüne aktif katılımının sağlanmasının planın parçası olduğu belirtildi. Ayrıca, stratejik aşılama çabalarının, bulaşma zincirlerini kesmek için yüksek risk altındaki bireylere uygulanacağı ifade edildi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Kongo Demokratik Cumhuriyeti ve komşu ülkelerdeki M çiçeği virüsü salgınları kontrol altına alınabilir ve durdurulabilir," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da Yaralı Karaca ve Leylekler Doğaya Salındı

Hatay'da Yaralı Karaca ve Leylekler Doğaya Salındı