19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel DSÖ'den Küresel Acil Durum: Yusuf Güney'in Tahminleri Yeniden Gündemde

DSÖ'den Küresel Acil Durum: Yusuf Güney'in Tahminleri Yeniden Gündemde

DSÖ'nün maymun çiçeği virüsü nedeniyle küresel acil durum ilan etmesinin ardından, Yusuf Güney'in yaptığı tahminler yeniden gündeme geldi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise şimdilik alarm durumunun söz konusu olmadığını belirtti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
DSÖ'den Küresel Acil Durum: Yusuf Güney'in Tahminleri Yeniden Gündemde

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Afrika'yı etkisi altına alan maymun çiçeği virüsü salgını nedeniyle "küresel acil durum" ilan etti. Bu karar, salgının ciddiyetini gözler önüne sererken, kamuoyunda geniş yankı buldu. Kararın ardından, şarkıcı Yusuf Güney'in iki ay önce katıldığı bir programda yaptığı öngörüler yeniden gündeme geldi.

Yusuf Güney, söz konusu programda, "Yakında 3-4 ay içerisinde bir virüs daha geliyor. Kuş gribine benzer bir grip geliyor. Hayvansal gıdalardan bulaşacak," ifadelerini kullanmıştı. Bu öngörüler, sosyal medyada büyük ilgi gördü ve birçok kişi Güney'in açıklamalarına yeniden dikkat çekti. Kullanıcılar, "Bu adam ciddi zeki biri" ve "Haksızlık etmişiz adama" gibi yorumlarda bulundu.

Bu gelişmelerin üzerine Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da bir açıklama yaparak, "Maymun çiçeği ve COVID ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz. Ancak şu anda herhangi bir alarm durumumuz söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe'de Mourinho Krizi: Lille Maçıyla Tartışmalar Başladı

Fenerbahçe'de Mourinho Krizi: Lille Maçıyla Tartışmalar Başladı