19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Kahve İçmenin Sindirim Sisteminize Etkileri ve Alınabilecek Önlemler

Kahve İçmenin Sindirim Sisteminize Etkileri ve Alınabilecek Önlemler

Kahve içmek bağırsak hareketlerini hızlandırabilir ve sindirim sistemini etkileyebilir. Kafein, mide asidi üretimini artırarak mide ekşimesine yol açabilir. Uzmanlar, kahvenin olumsuz etkilerini azaltmak için tüketimin azaltılmasını ve farklı kahve çeşitlerinin denenmesini öneriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Kahve İçmenin Sindirim Sisteminize Etkileri ve Alınabilecek Önlemler

Sabah uyandığınızda ilk işiniz bir fincan kahve içmekse, bu alışkanlık bağırsak hareketlerinizi hızlandırabilir. Kahve, sindirim sistemini uyararak bağırsak hareketlerini teşvik eder; kafein ve içerdiği diğer bileşenler bağırsaklardaki hareketliliği artırabilir. Kafeinsiz kahveler bile bu etkiye sahip olabilir çünkü sindirim sistemini tetikleyebilecek asitler ve yağlar içerir.

Gastroenterolog Kenneth Brown, kafeinin kabızlık çekenler için doğal bir çözüm olabileceğini belirtirken, bazı kişilerde ishale de neden olabileceğini vurguluyor. Ayrıca, kafein mide asidi üretimini artırarak mide ekşimesi veya asit reflüsüne yol açabilir. Kahvenin sindirim sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak için, tüketimi azaltmak, aç karnına içmekten kaçınmak veya farklı kahve çeşitlerini denemek gibi önerilerde bulunuluyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sağlık Bakanlığı'ndan Ebeveynlere Uyarı: "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa"

Sağlık Bakanlığı'ndan Ebeveynlere Uyarı: "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa"