19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Filipinler’de Bu Yıl İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü

Filipinler’de Bu Yıl İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü

Filipinler Sağlık Bakanlığı, ülkede bu yıl ilk kez maymun çiçeği vakası tespit edildiğini duyurdu. Virüsü taşıyan kişinin yurt dışı seyahat geçmişi olmayan 33 yaşındaki bir Filipinli erkek olduğu belirtildi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Filipinler’de Bu Yıl İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü

Filipinler Sağlık Bakanlığı, 33 yaşındaki bir Filipinli erkek hastanın, yurt dışı seyahat geçmişi olmadan virüsü kaptığını açıkladı. Hastanın ateşle başlayan semptomları bir hafta önce ortaya çıkmış ve dört gün sonra vücudunun bazı bölgelerinde döküntüler oluşmuş.

Yetkililer, virüsün türünü belirlemek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Ayrıca, DSÖ’nün maymun çiçeği virüsünün küresel bir sağlık acil durumu olarak ilan ettiği 14 Ağustos’ta Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nden komşu ülkelere yayılan vakalarla ilgili endişelerin arttığı belirtilmişti.

İsveç Halk Sağlığı Kurumu ise 15 Ağustos’ta İsveç’te maymun çiçeği vakasının tespit edildiğini ve bu vakanın virüsün Clade I varyantı olduğunu, Afrika dışında ilk kez bu varyantın görüldüğünü duyurmuştu. Virüsün bu türünün yakın temas yoluyla yayılma kolaylığı, küresel ölçekte endişelere neden olmuştu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dilan Polat’ın Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılmasına Karar Verildi

Dilan Polat’ın Tutuksuz Yargılanmak Üzere Serbest Bırakılmasına Karar Verildi