19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Yaşam Sağlık Bakanlığı'ndan Ebeveynlere Uyarı: "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa"

Sağlık Bakanlığı'ndan Ebeveynlere Uyarı: "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa"

Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Haftası kapsamında ebeveynleri, çocuklarda ekran bağımlılığına karşı uyardı. 0-6 yaş arası çocukların ekran karşısında yalnız bırakılmaması ve 4-6 yaş arası çocukların ekran kullanımının ebeveyn eşliğinde, günde en fazla 20-30 dakika ile sınırlandırılması gerektiği belirtildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sağlık Bakanlığı'ndan Ebeveynlere Uyarı: "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa"

Günümüzde, her iki ebeveynin de çalışması nedeniyle çocuklarla yeterli ve kaliteli zaman geçirmek zorlaşıyor. Aileler dinlenmek istedikleri için çocukları televizyon, bilgisayar, tablet ve telefon gibi ekranlara yönlendiriyor. Ancak bu durum, çocuklarda ekran bağımlılığına ve gelişimsel geriliklere yol açabiliyor. Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Haftası kapsamında teknoloji bağımlılığı konusuna dikkat çekerek, ebeveynlere önemli uyarılarda bulundu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, her yıl 3-9 Eylül'ün "Halk Sağlığı Haftası" olarak belirlendiği ve bu yılki ana temanın "Sağlığını Erteleme, Harekete Geç" olduğu belirtildi. Haftanın dördüncü günü olan 6 Eylül, "Ekranı Değil, Hayatı Yaşa" temasıyla işlenirken, bebeklik ve erken çocukluk döneminde (0-6 yaş) ekran karşısında geçirilen sürenin çocukların gelişiminde olumsuz etkiler yarattığı vurgulandı. Özellikle 3 yaş altındaki çocukların ekranlardan kendi başlarına öğrenmelerinin mümkün olmadığı ve ekran karşısında yalnız bırakılmalarının gelişimsel geriliklere yol açtığı belirtildi.

Açıklamada, 4-6 yaş arası çocukların ekran kullanımının ebeveyn eşliğinde ve günde en fazla 20-30 dakika ile sınırlandırılması gerektiği ifade edildi. Ayrıca, okul çağındaki çocukların ve gençlerin aşırı ekran kullanımı sosyal ilişkileri olumsuz etkileyebilir, aile bağlarını zayıflatabilir ve akademik başarının düşmesine neden olabilir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'deki Asgari Ücret Avrupa'da En Düşük Beş Ülkeden Biri

Türkiye'deki Asgari Ücret Avrupa'da En Düşük Beş Ülkeden Biri