16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Ermenistan Başbakanı Paşinyan, BRICS Zirvesi'ne Katılıyor

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, BRICS Zirvesi'ne Katılıyor

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya'nın ev sahipliğindeki BRICS Zirvesi'ne katılacak. Ermenistan'ın zirvedeki statüsü henüz belli değil ve ülkenin BRICS'e üyelik planı bulunmuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ermenistan Başbakanı Paşinyan, BRICS Zirvesi'ne Katılıyor

Ermenistan milletvekili Sarkis Handanyan, Başbakan Nikol Paşinyan'ın önümüzdeki ay Rusya'nın Kazan kentinde yapılacak BRICS Zirvesi'ne katılacağını açıkladı. Ermenistan Başbakanlığı da bu katılımı doğruladı. Ancak, Ermenistan'ın zirvede hangi statüde yer alacağı henüz belirlenmedi ve ülkenin BRICS'e üyelik planı bulunmuyor.

16. BRICS Zirvesi, 22-24 Ekim tarihlerinde Kazan'da gerçekleştirilecek ve Rusya, ev sahipliğini üstlenecek. Son dönemde Ermenistan ile Rusya arasındaki ilişkilerde bazı gerilimler yaşanırken, Kremlin bu sorunların çözüme kavuşturulabileceği yönünde iyimser bir tutum sergiliyor.

BRICS, 2006 yılında Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin tarafından ekonomik işbirliği amacıyla kuruldu. Güney Afrika’nın 2010’da katılımıyla genişleyen topluluk, dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 45'ini kapsayan ülkeler arasında ekonomik ve kültürel işbirliğini amaçlayan bir organizasyon olarak faaliyet gösteriyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray'dan Victor Osimhen Bombası: 1 Yıllık Kiralık Anlaşma Sağlandı

Galatasaray'dan Victor Osimhen Bombası: 1 Yıllık Kiralık Anlaşma Sağlandı