16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Ekonomi Altın ve Döviz Hesaplarının TL’ye Dönüşümü Destekleniyor: Resmi Gazete’de Tebliğ Yayınlandı

Altın ve Döviz Hesaplarının TL’ye Dönüşümü Destekleniyor: Resmi Gazete’de Tebliğ Yayınlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni tebliğler ile yurt içi yerleşik kişilerin altın ve döviz hesaplarının Türk Lirası'na dönüşümü destekleniyor. Altın, dolar, euro ve sterlin hesapları dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilebilecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Altın ve Döviz Hesaplarının TL’ye Dönüşümü Destekleniyor: Resmi Gazete’de Tebliğ Yayınlandı

Resmi Gazete'de yayımlanan iki yeni tebliğ, altın hesapları ile döviz cinsinden mevduat ve katılma hesaplarının Türk Lirası’na (TL) dönüşümünü desteklemeyi amaçlıyor. Yurt içi yerleşik gerçek kişilerin 31 Ağustos 2024, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin ise 31 Aralık 2021 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan altın hesapları, hesap sahiplerinin talep etmesi halinde dönüşüm fiyatı üzerinden TL'ye çevrilebilecek.

Benzer şekilde, yurt içi yerleşik gerçek ve tüzel kişilerin 31 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla bankalarda mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları da, hesap sahiplerinin talep etmeleri durumunda dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilebilecek.

Bu düzenlemeler, TL'yi desteklemek ve döviz ile altın cinsinden hesapların TL’ye dönüşümünü teşvik etmek amacıyla getirildi. Yapılan değişikliklerle, hesap sahiplerinin bankalardaki altın ve döviz varlıklarını TL’ye dönüştürmeleri kolaylaştırılarak, Türk Lirası'na olan güvenin artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay’da Depremde Oksijen Yetersizliğinden Ölen 80 Hasta İçin 18 Ay Sonra Soruşturma İzni

Hatay’da Depremde Oksijen Yetersizliğinden Ölen 80 Hasta İçin 18 Ay Sonra Soruşturma İzni