16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Ukrayna’nın Kursk Harekatı: Yeni Askerler Cepheye Hazırlanıyor

Ukrayna’nın Kursk Harekatı: Yeni Askerler Cepheye Hazırlanıyor

Ukrayna, Kursk harekatı için hızlandırılmış eğitim programları ile yeni askerleri cepheye hazırlıyor. Chernihiv'deki gizli eğitim alanında çoğunluğu 40'lı ve 50'li yaşlarda olan yeni askerlere eğitim veriliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ukrayna’nın Kursk Harekatı: Yeni Askerler Cepheye Hazırlanıyor

Rus kamikaze drone'larının sesiyle geçen 72 saatin ardından, Ukrayna ordusu eğitim sahasında yeni askerler yetiştiriyor. Chernihiv’deki gizli eğitim sahasında, 40'lı ve 50'li yaşlardaki Ukraynalılar, Moskova’nın ilerleyişini durdurmak için hazırlanıyor. Rostyslav adlı asker, savaşa katılmak için evini ve ailesini geride bırakmış durumda. Kursk harekatına katılacak olan Rostyslav, Ukrayna’nın bağımsızlığı için mücadele etmenin gerekliliğine inanıyor.

İngiltere Savunma Bakanlığı’na göre, Rusya Mayıs ve Haziran aylarında 70 bin asker kaybetti. Ukrayna ordusu, yeni askerlere hızlandırılmış eğitim verirken, acemi askerlerin yeterli eğitim almadan cepheye gönderilmesi eleştiriliyor.

Kursk harekatında Rusya’ya ait kritik hedeflere saldıran Ukrayna, Rusya topraklarına gönderilen 10 bin elit askerle operasyonlarını sürdürüyor. Rusya ise Kiev'in büyük kayıplar verdiğini öne sürüyor. Kursk harekatı, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy için büyük bir stratejik adım ve aynı zamanda bir risk teşkil ediyor.

Ukrayna, askere alınma yaşını düşürüp daha fazla askeri eğitime tabi tutarken, cephedeki askerler eksik silahlanma ve yeterli askeri yardımın sağlanmamasından şikayetçi. Zelenskiy, Batı'dan daha fazla askeri yardım ve uzun menzilli füze talep ederken, Moskova’ya yönelik operasyonların devam edeceğini vurguluyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Isparta’da Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: Doğan Öztaş, Kardeşi Ayhan Öztaş'ı Öldürdü

Isparta’da Kardeş Kavgası Kanlı Bitti: Doğan Öztaş, Kardeşi Ayhan Öztaş'ı Öldürdü