16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya AB Savunma Bakanları Brüksel'de Toplandı: Ukrayna'ya 60 Bin Asker Eğitimi Hedefleniyor

AB Savunma Bakanları Brüksel'de Toplandı: Ukrayna'ya 60 Bin Asker Eğitimi Hedefleniyor

Avrupa Birliği savunma bakanları, Brüksel'de Ukrayna'daki savaşın gidişatını değerlendirdi. AB'nin Ukrayna ordusuna 60 bin askeri kapsayacak eğitim misyonu ve mühimmat teslim tarihlerine odaklanıldı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
AB Savunma Bakanları Brüksel'de Toplandı: Ukrayna'ya 60 Bin Asker Eğitimi Hedefleniyor

Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin savunma bakanları, Ukrayna'daki savaş sahasındaki durumu değerlendirmek için Brüksel'de toplandı. Toplantıya AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell başkanlık etti. Borrell, toplantının başında yaptığı açıklamada, AB'nin Ukrayna ordusuna yönelik eğitim misyonunu genişletme planlarından bahsederek, 60 bin askeri kapsayacak bir eğitim programı üzerinde çalıştıklarını belirtti. Eğitim programının kesin detayları ve rakamlarının toplantı sonunda netleşeceği ifade edildi.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri ile iş birliğini artırmak amacıyla başkent Kiev'de bir merkez açılması olasılığı da bulunuyor. Ancak Borrell, Ukraynalı askerlerin AB topraklarında eğitilmesi konusunda şu an için bir anlaşmanın olmadığını vurguladı.

Borrell ayrıca, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın AB'li mevkidaşlarına mühimmat teslim tarihlerine ilişkin soru yönelttiğini ve savunma bakanlarının bu konuyu detaylı olarak ele alacağını belirtti. "Ukraynalıların desteklendikleri takdirde başarılı bir şekilde savaşabilecekleri açık," diyen Borrell, F-16'ların şu anda Rusya'nın Ukrayna şehirlerine yönelik saldırılarını durdurmak için kullanıldığını kaydetti.

Geçtiğimiz pazar günü Kiev ve Ukrayna'nın elektrik sistemlerine yönelik 300 dron saldırısına değinen Borrell, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki tüm elektrik kapasitesini yok ederek ülkeyi karanlığa ve soğuğa sürüklemek istiyor," ifadelerini kullandı.

Bazı ülkelerin, Batı tarafından Ukrayna'ya verilen silahların Rusya içerisindeki hedeflere yönelik kullanılmasının "Rusya'ya karşı savaş" anlamına geleceği yönündeki iddialarını saçma olarak nitelendiren Borrell, "Moskova'ya karşı savaşta değiliz. Ukrayna'yı destekliyoruz ve Ukrayna, Rus topraklarından saldırıya uğruyor," dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fenerbahçe-Alanyaspor Maçı Öncesi Mourinho'dan Şaşırtan Hareket: Tabureye Çıktı, Muhabire Sarıldı

Fenerbahçe-Alanyaspor Maçı Öncesi Mourinho'dan Şaşırtan Hareket: Tabureye Çıktı, Muhabire Sarıldı