16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Polonya Büyükelçisi Lang: "Türkiye'nin AB Katılımını Destekliyoruz, İlişkilerimiz Stratejik Öneme Sahip"

Polonya Büyükelçisi Lang: "Türkiye'nin AB Katılımını Destekliyoruz, İlişkilerimiz Stratejik Öneme Sahip"

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi Lang, Türkiye'nin AB üyeliğini desteklediklerini ve NATO ittifakı kapsamında Türkiye-Polonya işbirliğinin stratejik önemini vurguladı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 12 milyar Avro’ya ulaştı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Polonya Büyükelçisi Lang: "Türkiye'nin AB Katılımını Destekliyoruz, İlişkilerimiz Stratejik Öneme Sahip"

Polonya'nın Ankara Büyükelçisi, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 600 yılı aşkın süredir devam ettiğini belirterek, NATO üyesi Türkiye'nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılımını desteklediklerini söyledi. Lang, Türkiye, Polonya ve Romanya arasındaki üçlü işbirliği sürecinin 2016’dan bu yana devam ettiğini ve bu mekanizmanın NATO’nun doğu ve güney kanatlarını temsil eden müttefikler arasında işbirliğini güçlendirmeyi ve önemli bölgesel güvenlik konularında ortak bir duruş sergilemeyi hedeflediğini ifade etti.

Güvenlik alanındaki işbirliğinin Türkiye-Polonya ilişkisindeki en önemli unsur olduğunu vurgulayan Lang, ekonomik ortaklığın da hızla ilerlediğini belirtti. Büyükelçi, "Ticaret hacmimizi 2021 yılında 7 milyar Avro’dan 2023 yılında neredeyse iki katına çıkararak 12 milyar Avro’ya ulaştı," diye konuştu. Türkiye’nin Polonya için stratejik öneme sahip önemli bir ortak olduğunu dile getiren Lang, Polonya’nın, Türkiye’nin AB’ye katılımını sürekli olarak desteklediğini vurguladı.

Lang, Polonya'nın NATO ittifakı içerisindeki dayanışmanın önemine atfen Türkiye’ye yönelik Uyarlanmış Güvence Tedbirleri’ne (TAMT) katılma kararı aldığını belirterek, İncirlik Hava Üssü’nde konuşlandırılmış olan Polonya Askeri Birliği’nin Türkiye’nin güvenlik ve istikrarına destek sağladığını ifade etti. Büyükelçi, "Bu sayede NATO’nun genel güvenliğinin güçlenmesine de katkıda bulunuyoruz," dedi.

Eylül ayında Polonya Meclisi (Sejm) Başkanı’nın Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyareti büyük bir heyecanla beklediklerini söyleyen Lang, bu ziyaretin Polonya-Türkiye işbirliğinin gelişimine daha fazla katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi. Büyükelçi ayrıca, Rusya-Ukrayna Savaşı süresince Polonya ve Türkiye’nin NATO’nun iki “kilit” üyesi olarak Avrupa-Atlantik topluluğunun güvenliğini güçlendirmeye kararlı olduklarını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sisi, 12 Yıl Sonra İlk Kez Türkiye'de: Gündem Gazze ve Ticaret

Sisi, 12 Yıl Sonra İlk Kez Türkiye'de: Gündem Gazze ve Ticaret