19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Saldırısında Elektrik Tesisleri Hedef Alındı

Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Saldırısında Elektrik Tesisleri Hedef Alındı

Rusya'nın Ukrayna'nın 15 iline düzenlediği saldırılarda enerji tesisleri ağır hasar gördü, ülke genelinde elektrik kesintileri yaşandı. Saldırıda en az altı sivil hayatını kaybetti, 17 kişi yaralandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Rusya’nın Ukrayna’ya Yönelik Saldırısında Elektrik Tesisleri Hedef Alındı

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik düzenlediği saldırılarda enerji tesisleri hedef alındı, bu durum ülke genelinde elektrik kesintilerine yol açtı. Ukrayna yetkililerinin açıklamasına göre, Rusya, Ukrayna'nın 24 ilinden 15'ini hedef aldı. Başkent Kiev başta olmak üzere, Poltava, Rivne, Lviv gibi illerdeki elektrik santralları ağır hasar gördü.

Saldırılarda en az altı sivil yaşamını yitirdi, 17 kişi ise yaralandı. Binlerce kişi Kiev’de metro istasyonlarını sığınak olarak kullandı. Başkentte pek çok semtte elektrik ve buna bağlı olarak su kesintileri yaşandı.

Saldırılar sırasında Kiev’in kuzeyindeki Dinyeper Nehri üzerinde bulunan Kiev Barajı’nın da hasar gördüğü ancak tehlikeli boyutlara ulaşmadığı belirtildi. Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov, Batı'nın Ukrayna'ya gönderdiği uzun menzilli füzelerin kullanımı konusunda koyduğu sınırlamaların kaldırılması gerektiğini ifade etti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna'nın askeri tesislerini destekleyen kaynakların vurulduğunu iddia etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye, ABD ile F-35 Alımı İçin S-400 Sorununu Çözmeye Çalışıyor

Türkiye, ABD ile F-35 Alımı İçin S-400 Sorununu Çözmeye Çalışıyor