15 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Teknoloji Telegram Kurucusu Pavel Durov'un Gözaltı Süreci ve Suçlamalar

Telegram Kurucusu Pavel Durov'un Gözaltı Süreci ve Suçlamalar

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Paris'te gözaltına alındı. Hakkında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı ve dolandırıcılık gibi suçlamalar bulunan Durov'un gözaltı süreci tartışmalara neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Telegram Kurucusu Pavel Durov'un Gözaltı Süreci ve Suçlamalar

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre, Paris Cumhuriyet Savcısı Laure Beccuau, Telegram'ın kurucusu Pavel Durov hakkında yasa dışı işlemler, çocuk cinsel istismarı, dolandırıcılık ve otoritelere bilgi vermeyi reddetme gibi suçlamalar bulunduğunu açıkladı. Beccuau, Durov'un 8 Temmuz'da açılan "X" soruşturmasının bir parçası olarak Organize Suçlarla Mücadele memurları tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Durov hakkında 12 ayrı suçla ilgili araştırma yapıldığı ifade edildi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Durov'un Telegram ile ilgili adli soruşturmanın bir parçası olarak gözaltına alındığını ve bunun "hiçbir şekilde siyasi bir karar olmadığını" savundu.

Gözaltı Süreci ve Sonrası

Rus ve Fransız basınında yer alan haberlere göre, Durov, Telegram'da yasa dışı içeriklere erişim sağlandığı iddiasıyla 24 Ağustos'ta gözaltına alındı. Paris'teki havalimanında gözaltına alınan Durov, çok sayıda tartışmaya yol açtı. Telegram, şirketin Avrupa Birliği (AB) yasalarına uyduğunu belirterek, Durov'a yönelik suçlamaları "saçmalık" olarak nitelendirdi.

Durov'un gözaltına alınmasına Rusya'dan tepki gelirken, X sosyal medya platformunun sahibi Elon Musk da Durov'un serbest bırakılması için çağrıda bulundu. Fransız yargı makamları, Durov'un gözaltı süresini uzattı. Fransa'da gözaltı süresi en fazla 96 saatle sınırlandırılmış olup, sürenin sonunda Durov'un serbest bırakılmasına ya da tutuklanmasına karar verilecek.

Pavel Durov’un Profili

Rusya'nın popüler sosyal medya sitesi VK’nın kurucusu Pavel Durov, 2014 yılında Rusya'dan ayrıldı ve Telegram'ı kurarak büyük bir başarıya imza attı. 40 yaşına gelmeden 15 milyar dolarlık servet biriktiren Durov, teknoloji dünyasında önemli bir figür olarak biliniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Endülüs'te Batı Nil Virüsü Ölümleri Artıyor

Endülüs'te Batı Nil Virüsü Ölümleri Artıyor