16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Brezilya Yüksek Mahkemesi, X Platformunu Yasakladı: Musk ile Devam Eden Gerginlik Tırmanıyor

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X Platformunu Yasakladı: Musk ile Devam Eden Gerginlik Tırmanıyor

Brezilya Yüksek Mahkemesi, Elon Musk'ın yasal temsilci atamayı reddetmesi ve dezenformasyon yaydığı iddia edilen hesapları kaldırmaması nedeniyle X platformunu yasakladı. Platformun ülkedeki erişimi kısıtlandı, ve VPN ile giriş yapmaya çalışanlara ağır para cezaları uygulanacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Brezilya Yüksek Mahkemesi, X Platformunu Yasakladı: Musk ile Devam Eden Gerginlik Tırmanıyor

Brezilya ile X platformu arasında süregelen gerginlik, Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin aldığı karar ile yeni bir boyuta taşındı. Mahkeme, Elon Musk’ın platformu için yasal temsilci atamayı reddetmesi ve dezenformasyon yaydığı gerekçesiyle kaldırılması istenen hesapları kapatmadığı için platformu ülkede yasaklama kararı aldı. Mahkeme, Musk’ın tüm yasal emirlere uyana ve mevcut cezalarını (yaklaşık 3 milyon dolar) ödeyene kadar yasağın devam edeceğini açıkladı.

Mahkeme, X platformunun Apple ve Google’ın uygulama mağazalarından kaldırılması talebinde bulundu ve bu talep için şirketlere 5 günlük bir süre tanıdı. Ayrıca, yasak yalnızca X’in ülkedeki erişimini kısıtlamakla kalmadı; VPN kullanarak platforma erişmeye çalışanlara da günlük 8.900 dolar civarında ceza verileceği duyuruldu.

Elon Musk, daha önce Brezilya Yüksek Mahkemesi'nin kararlarını “sansür” olarak nitelendirmiş ve istenen hesapları engellemeyi reddetmişti. Buna ek olarak, Brezilya'daki ofisini kapatan Musk, mahkemenin bu kararına karşı çıkmıştı. X platformunun Brezilya’da erişime kapatılması tüm dünyada tepkiyle karşılandı ve geniş yankı uyandırdı.

Yasağın duyurulmasının ardından mahkeme, kararı kısmen yumuşatarak platformun uygulama mağazalarından kaldırılmasına yönelik talebini geri çekti. Bu nedenle, X uygulaması App Store ve Google Play’de kalmaya devam edecek. Ancak, ülkedeki erişim yasağı hala yürürlükte ve X platformuna girişler kısıtlanmış durumda. Bu durumun nasıl sonuçlanacağı ise belirsizliğini koruyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Yeni Detaylar: Satıcı Ali Rıza Braka’nın Uyuşturucu Dosyasındaki Bağlantıları Ortaya Çıktı

CHP İstanbul İl Başkanlığı Binası Satışıyla İlgili Yeni Detaylar: Satıcı Ali Rıza Braka’nın Uyuşturucu Dosyasındaki Bağlantıları Ortaya Çıktı