19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Spor Paris Olimpiyatları'nda Cinsiyet Tartışmalarının Odağındaki Imane Khelif, Altın Madalya Kazandı

Paris Olimpiyatları'nda Cinsiyet Tartışmalarının Odağındaki Imane Khelif, Altın Madalya Kazandı

Paris 2024 Olimpiyatları'nda cinsiyet tartışmalarının merkezinde yer alan Cezayirli boksör Imane Khelif, kadınlar 66 kiloda altın madalya kazandı. Khelif, maruz kaldığı siber taciz nedeniyle Fransız makamlarına şikayette bulundu. Davada, JK Rowling, Elon Musk ve Donald Trump gibi isimlerin de adı geçiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Paris Olimpiyatları'nda Cinsiyet Tartışmalarının Odağındaki Imane Khelif, Altın Madalya Kazandı

2024 Paris Olimpiyatları'nda cinsiyet tartışmalarının odağına oturan Cezayirli boksör Imane Khelif, kadınlar 66 kilo kategorisinde altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Ancak Khelif'in zaferi, spor dünyasındaki tartışmaları beraberinde getirdi.

Variety'nin haberine göre, 25 yaşındaki Khelif, Olimpiyatlar sırasında maruz kaldığı siber taciz nedeniyle Fransız makamlarına resmi şikayette bulundu. Khelif'in avukatı Nabil Boudi, çevrimiçi tacizle ilgili olarak açtıkları davada, sporcuya yönelik eleştirilerin kadın düşmanı, ırkçı ve cinsiyetçi nitelikte olduğunu belirtti. Dava, ünlü yazar JK Rowling ve iş insanı Elon Musk gibi isimlerin yanı sıra, ABD başkan adayı Donald Trump'ı da kapsıyor.

Avukat Boudi, "Davada diğerlerinin yanı sıra J.K. Rowling ve Elon Musk'ın da adı geçiyor," diyerek, Trump'ın bir tweeti nedeniyle soruşturmanın bir parçası olarak inceleneceğini ifade etti. Fransız savcılığının, bu dava kapsamında herhangi bir kişiyi suçlaması durumunda, iki ila beş yıl hapis ve para cezası talep edilebileceği belirtiliyor.

Imane Khelif, Paris Olimpiyatları'nda İtalyan boksör Angela Carini ile karşılaştığı son 16 turu maçında, Carini'nin 45. saniyede ringden çekilmesiyle dünya gündeminde dikkatleri üzerine çekmişti. Khelif'in, 2023 Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda uygunluk kriterlerini karşılamadığı gerekçesiyle diskalifiye edilmesi, cinsiyet tartışmalarını daha da alevlendirmişti.

Uluslararası Boks Birliği başkanı Umar Kremlev, Khelif ve diğer sporcuların DNA test sonuçlarının XY kromozomlarına sahip olduklarını iddia etmişti. Khelif, bu iddialara karşı Spor Tahkim Mahkemesi'ne itirazda bulunmuş, ancak daha sonra itirazını geri çekmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ise Khelif'in Paris Olimpiyatları'nda yarışmasına izin vermiş ve tüm uygunluk ve tıbbi düzenlemelere uyduğunu doğrulamıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Madalya Kazanan İBB Sporcularını Tebrik Etti

Ekrem İmamoğlu, Paris 2024 Olimpiyatları'nda Madalya Kazanan İBB Sporcularını Tebrik Etti