19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Putin, Azerbaycan’da İlham Aliyev ile Görüştü ve Barış Anlaşması Üzerine Görüşlerini Paylaştı

Putin, Azerbaycan’da İlham Aliyev ile Görüştü ve Barış Anlaşması Üzerine Görüşlerini Paylaştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de resmî bir ziyaret gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinde, Azerbaycan ve Ermenistan arasında bir barış anlaşması imzalanmasını destekleyeceğini belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Putin, Azerbaycan’da İlham Aliyev ile Görüştü ve Barış Anlaşması Üzerine Görüşlerini Paylaştı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirdiği resmî ziyarette, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. Görüşmelerde, Azerbaycan ile Ermenistan arasında bir barış anlaşmasının imzalanması süreci hakkında konuşuldu.

Putin, Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşması imzalanmasını sağlamak için çeşitli girişimlerde bulunmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Ayrıca, Azerbaycan ziyaretinden sonra Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmeyi ve Bakü'de yapılan görüşmelerin sonuçlarını paylaşmayı planladığını ifade etti.

Putin, Rusya'nın Ukrayna ile olan krizlerin yanı sıra Güney Kafkasya'daki tarihsel varlığının da bu bölgedeki gelişmelere katılımını zorunlu kıldığını söyledi. "Tabii ki bunu tarafların istediği ölçüde yapıyoruz" diye ekledi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış sürecine dair umutlarını dile getiren Putin, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında barış anlaşmasının imzalanması için bir şeyler yapabilirsek, süreci iki ülke arasında sınırların belirlenmesine ve lojistik hatların açılmasına götürebilirsek bundan çok mutlu olacağız" dedi.

Putin, Rusya ile Azerbaycan arasındaki yıllık ticaret hacminin 4 milyar dolardan fazla olduğunu belirtti. Ancak bu hacmin, iki ülkenin potansiyeline uygun olmadığını ifade ederek, ticaret hacminin artırılması gerektiğini vurguladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Putin'in ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ve iki ülke arasındaki işbirliğinin mevcut durumundan memnun olduklarını belirtti. Aliyev, enerji ve ulaştırma sektörleri başta olmak üzere çeşitli alanlarda işbirliği yaptıklarını ve insani işbirliğine özel önem verdiklerini söyledi.

Putin'in Azerbaycan’a son ziyareti 2018 yılında gerçekleşmişti. O dönemde iki devlet başkanı bir dizi etkinliğe katılmış ve yüz yüze görüşmeler yapmışlardı.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Boyabat’ta Koruyucu Aile Programı Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

Boyabat’ta Koruyucu Aile Programı Tanıtım Toplantısı Düzenlendi