16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Sisi, 12 Yıl Sonra İlk Kez Türkiye'de: Gündem Gazze ve Ticaret

Sisi, 12 Yıl Sonra İlk Kez Türkiye'de: Gündem Gazze ve Ticaret

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi, 12 yıl sonra Türkiye'yi ziyaret ediyor. Erdoğan ile görüşmesinde Gazze’deki katliamlar ve ticaretin artırılması gibi önemli konular ele alınacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sisi, 12 Yıl Sonra İlk Kez Türkiye'de: Gündem Gazze ve Ticaret

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şubat ayında Mısır’ın başkenti Kahire’ye yaptığı ziyaretin ardından Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Es-Sisi, 12 yıl aradan sonra Türkiye’ye iade-i ziyarette bulunacak. Bu ziyaret, iki ülke arasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor.

Sisi’nin ilk kez gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde ana gündem maddesi, Gazze’deki katliamlar olacak. Erdoğan ve Sisi, İsrail'in saldırılarının durdurulması, bölgede ateşkesin sağlanması ve Netanyahu hükümetinin yargılanması konusunda atılabilecek ortak adımları masaya yatıracaklar. Görüşmede ayrıca Filistin’in yanı sıra Libya, Sudan ve Somali gibi diğer bölgesel meseleler de ele alınacak.

Sisi'nin Türkiye ziyaretinde düzenlenecek Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısında iki ülke arasında birçok alanda anlaşmalar imzalanması bekleniyor. Görüşmelerde ekonomik ilişkiler de önemli bir yer tutacak. İki ülke arasında karşılıklı yatırımların ve ticaret hacminin artırılması hedeflenirken, mevcut 10 milyar dolarlık ticaret hacminin 15 milyar dolara çıkarılması için atılacak adımlar konuşulacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akademi Dünyası Gazze'deki Katliama Sessiz Kaldı: "İnsanlık Sınavını Geçemediler"

Akademi Dünyası Gazze'deki Katliama Sessiz Kaldı: "İnsanlık Sınavını Geçemediler"