16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya TBMM'deki Yumruklu Kavga Uluslararası Medyada Geniş Yankı Buldu

TBMM'deki Yumruklu Kavga Uluslararası Medyada Geniş Yankı Buldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaşanan yumruklu kavga, dünya basınında geniş yer buldu. Özellikle kadın milletvekillerine yönelik saldırılar, uluslararası medya organlarında dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
TBMM'deki Yumruklu Kavga Uluslararası Medyada Geniş Yankı Buldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararı üzerine olağanüstü toplanan oturumda çıkan yumruklu kavga, uluslararası medyada geniş yankı uyandırdı. AKP'li milletvekillerin muhalefet milletvekillerine yönelik saldırıları, Washington Post, Fox News, Reuters, Financial Times, The Guardian, Associated Press ve BBC gibi global medya organları tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.

ABD merkezli Washington Post, TBMM'deki kavga ile ilgili "Türkiye'de milletvekilleri arasında fiziksel kavga nadir görülen bir durum değil" başlığıyla yayınladığı haberinde, kavgaya TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın AKP'ye yönelik "terörist örgüt" suçlamasının neden olduğunu belirtti. Haberde, saldırıya uğrayan kadın milletvekilinin kanının meclis kürsüsüne sıçradığına dikkat çekildi.

Fox News, "Türkiye Parlamentosu, muhalefet liderinin hapsedilmesi nedeniyle kaotik ve kanlı bir kavganın içine düştü" başlığıyla haberi duyurdu. Fox News, DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit'in darp edilmesine özel olarak vurgu yaptı.

BBC, Reuters ve Associated Press de kavganın detaylarını aktarırken, kadın milletvekilinin yaralanmasına geniş yer verdi. İngiliz The Guardian gazetesi ise "Türkiye Parlamentosu onlarca milletvekilinin yumruklu kavgaya katılımıyla kaosa sürüklendi" başlığıyla verdiği haberde, temizlik personelinin meclis kürsüsündeki kan lekelerini temizlemek zorunda kaldığını belirtti.

Financial Times ise "Türkiye Parlamentosu’ndaki kavgada üç milletvekili yaralandı" başlığıyla haberi duyurdu. Gazete, kavgayı, Türk siyasetindeki gerilimlerin artışıyla ilişkilendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Lamine Yamal’ın Babası Mounir Nasraoui’nin Bıçaklanması İspanya'da Gündem Oldu

Lamine Yamal’ın Babası Mounir Nasraoui’nin Bıçaklanması İspanya'da Gündem Oldu