16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Trump'tan Afganistan Çekilmesine Eleştiri: "Amerikan Tarihinin En Utanç Verici Günü"

Trump'tan Afganistan Çekilmesine Eleştiri: "Amerikan Tarihinin En Utanç Verici Günü"

Detroit'te ABD Ulusal Muhafızları Derneği konferansında konuşan Trump, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini tarihinin en utanç verici günü olarak nitelendirdi ve bu gelişmenin dünya çapında çatışmalara yol açtığını savundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Trump'tan Afganistan Çekilmesine Eleştiri: "Amerikan Tarihinin En Utanç Verici Günü"

Detroit'te ABD Ulusal Muhafızları Derneği konferansında konuşan eski Başkan Donald Trump, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini Amerikan tarihinin en utanç verici günü olarak tanımladı. Trump, bu gelişmenin dünya genelinde birçok çatışmanın tetikleyicisi olduğunu öne sürdü. Afganistan'dan çekilmenin ABD'ye duyulan güveni zedelediğini ve bunun sonucunda Rusya'nın Ukrayna'ya müdahale ettiğini, İsrail'deki 7 Ekim saldırılarının yaşandığını iddia etti.

Trump, ABD'nin Afganistan'dan onurlu ve güçlü bir şekilde çekilmesi gerektiğini vurgulayarak, Bagram Hava Üssü'nün asla bırakılmaması gerektiğini belirtti. Hava üssünün, Çin’in nükleer silah ürettiği bir bölgede yer aldığını ve bu üssün Çin tarafından devralındığını ifade etti.

Ayrıca, ABD'nin Afganistan'da 85 milyar dolar değerinde silah ve askeri malzeme bıraktığını belirten Trump, Afganistan'ın dünyanın en büyük silah satıcılarından biri haline geldiğini ve ABD'nin geride bıraktığı silahların artık kullanıldığını söyledi. Trump, bu durumun ülkenin uluslararası arenada alay konusu olduğunu vurguladı.

Trump, dünya genelindeki karmaşanın hızla büyüdüğüne ve bu durumun üçüncü dünya savaşına yol açabileceğine dair uyarılarda bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalova'da Kaybolan 2 Kano Sporcusunun Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Yalova'da Kaybolan 2 Kano Sporcusunun Arama Çalışmaları Devam Ediyor