16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Hamas, İsrail’in Yeni Ateşkes Teklifini Reddetti

Hamas, İsrail’in Yeni Ateşkes Teklifini Reddetti

Hamas, İsrail'in sunduğu yeni ateşkes şartlarını "İsrail işgalini kalıcı hale getireceği" gerekçesiyle reddetti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Hamas, İsrail’in Yeni Ateşkes Teklifini Reddetti

İsrail ve Hamas arasında esir takasını da kapsayan Gazze Şeridi'nde ateşkese ilişkin diplomatik çabalar devam ediyor. Mısır’ın başkenti Kahire’de yapılan son görüşmelerin ardından Hamas, İsrail’in sunduğu yeni şartları reddettiğini duyurdu.

Hamas heyeti, arabuluculardan son tur müzakerelerle ilgili bilgi aldıktan sonra Kahire’den ayrıldı. Hamas, 2 Temmuz'da ABD Başkanı Joe Biden tarafından açıklanan ve BM Güvenlik Konseyi tarafından kabul gören ateşkes teklifine bağlı olduğunu vurguladı.

Hamas, kalıcı bir ateşkese ulaşılması için İsrail'in Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi, Gazzelilerin evlerine dönmesi, yardım ve yeniden inşa süreçlerinin sağlanması ve esir-tutuklu değişimi gibi unsurların içermesi gerektiğini belirtti. Hamas Sözcüsü Usame Hamdan, "2 Temmuz'da anlaştığımız konulardan geri adım atılması veya yeni şartlara ilişkin görüşmeleri kabul etmeyeceğiz" şeklinde konuştu. Hamdan, ABD’nin yakında bir anlaşmaya varılacağı yönündeki açıklamalarının yanlış olduğunu ifade etti. Hamas'ın üst düzey yetkilisi İzzet El Reşik, anlaşmanın kalıcı bir ateşkes ve İsrail'in Gazze'den tamamen çekilmesini içermesi gerektiğini yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Felix Uduokhai, Beşiktaş'la Transfer Görüşmeleri İçin İstanbul'a Geldi

Felix Uduokhai, Beşiktaş'la Transfer Görüşmeleri İçin İstanbul'a Geldi