16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyasında İlk Günde 87 Bin Çocuk Aşılandı

Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyasında İlk Günde 87 Bin Çocuk Aşılandı

Gazze Şeridi’nde başlatılan çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 87 binden fazla çocuk aşılandı. Kampanya kapsamında toplam 640 bin çocuğun aşılanması hedefleniyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gazze’de Çocuk Felci Aşı Kampanyasında İlk Günde 87 Bin Çocuk Aşılandı

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nde başlatılan çocuk felci aşı kampanyasında ilk gün 87 binden fazla çocuğun aşılandığını açıkladı. Gazze Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Müdürü Moussa Abed, Gazze Şeridi’nde çocuk felci vakası görülmesinin ardından aşılama kampanyasının başlatıldığını bildirmişti.

UNRWA tarafından yapılan açıklamada, "Çocuklara bu önemli aşıyı sağlamak için çabalar devam ediyor, ancak en çok ihtiyaç duydukları şey ateşkes" ifadelerine yer verildi. Kampanya kapsamında 17 Eylül’de başlayacak ikinci turda 640 bin çocuğun aşılanması planlanıyor.

Aşılama çalışmaları, okullar, hastaneler ve tıp merkezleri de dahil olmak üzere 160 noktada gerçekleştiriliyor. İsrail, Perşembe günü en az 2 bin 700 sağlık çalışanının 10 yaşına kadar olan çocukların en az yüzde 90’ının aşılanması için Gazze’nin belirli bölgelerinde çatışmalara günde 8 saat olmak üzere 3 gün ara verilmesini kabul etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kurtköy-Pendik Bağlantı Yolunda Alkollü Sürücü Kaza Yaptı: Sürücü Ağır Yaralandı

Kurtköy-Pendik Bağlantı Yolunda Alkollü Sürücü Kaza Yaptı: Sürücü Ağır Yaralandı