16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Dünya Gazze'deki Sağlık Krizi: Çocukların Durumu ve Cilt Hastalıkları

Gazze'deki Sağlık Krizi: Çocukların Durumu ve Cilt Hastalıkları

Gazze'de İsrail ablukası ve saldırıları nedeniyle sağlık tesisleri ve altyapı büyük zarar gördü. Çocuklar arasında salgın hastalıkların yayılması riskinin arttığı belirtiliyor. Cilt hastalıkları ve yetersiz beslenme, bölgede büyük bir sağlık sorunu oluşturuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Gazze'deki Sağlık Krizi: Çocukların Durumu ve Cilt Hastalıkları

İsrail ablukası ve saldırıları nedeniyle Gazze’de sağlık tesisleri ve su-sanitasyon sistemleri büyük zarar gördü. Bu durum, bölgede salgın hastalıkların yayılma riskini artırdı. Deyr Balah kentindeki barınma merkezlerinde büyük kalabalıklar, biriken çöpler, yetersiz içme suyu ve kişisel temizlik eksiklikleri nedeniyle uyuz, ishal, su çiçeği ve cilt hastalıkları hızla yayılmakta.

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’deki çocuklarda akut yetersiz beslenme vakalarının ciddi şekilde arttığını bildirdi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, çocuk felci ve beslenme sorunlarına dikkat çekti. Gazze'nin kuzeyinde çocuklarda akut yetersiz beslenme oranının geçen aya kıyasla yüzde 300’den fazla arttığını belirtti. Ayrıca, İsrail'in tahliye kararlarının yardım operasyonlarını aksattığını ve gıda yardımı miktarının son 10 ayın en düşük seviyelerine düştüğünü ifade etti.

Cilt hastalıkları ve beslenme sorunları, Gazze'deki sağlık krizinin boyutlarını gözler önüne seriyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Japonya'daki Afrika Kalkınma Konferansı'nda Kavga

Japonya'daki Afrika Kalkınma Konferansı'nda Kavga