19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel 121 köy ve 73 mezrada hayvanlar için aşılama çalışmaları devam ediyor

121 köy ve 73 mezrada hayvanlar için aşılama çalışmaları devam ediyor

Refahiye ilçesinde bulunan 121 köy ve 73 mezrada hayvanların aşılanması işlemi devam ediyor. Bu sayede hayvan sağlığı korunarak bölgedeki hayvancılığın desteklenmesi hedefleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
121 köy ve 73 mezrada hayvanlar için aşılama çalışmaları devam ediyor

Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı 121 köy ve 73 mezrada bulunan hayvanlar, Refahiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından aşılanıyor ve yeni doğan buzağılar ile kuzular küpe takılarak kimliklendiriliyor.

Aşılama ve Kimliklendirme Çalışmaları Devam Ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın programı kapsamında, Erzincan'ın Refahiye ilçesine bağlı köy ve mezralarda hayvan aşılama kampanyaları devam ediyor. Ayrıca, yeni doğan hayvanlara küpe takılma işlemi de gerçekleştiriliyor.

Refahiye İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ayşegül Yıldırım, yaptığı açıklamada, küçükbaş hayvanların çiçek, veba ve brucella gibi hastalıklara karşı aşılandığını belirtti. Bu çalışmaların küçükbaş hayvancılık sektörünün gelişmesine katkı sağladığını vurguladı.

Ekipler Sahada Çalışmalarını Sürdürüyor

Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hayvan sağlığı ve refahını korumak amacıyla yaylalarda ve meralarda gezip, aşılama ve küpeleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yıldırım, "Küçükbaş hayvancılık sektörüne zarar veren hastalıklara karşı tedbirlerimizi alıyoruz. Çiftçilerimize destek olmak ve hayvan sağlığını korumak için ekiplerimizle çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Üreticilere Destek Sağlanıyor

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere devlet desteklerinden faydalanmaları konusunda da bilgilendirme yapıyor.

Yıldırım, "Üreticilerimizin her zaman yanındayız ve onların ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hayvan yetiştiriciliği konusunda destek olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Veri güvenliği ihlalleri nedeniyle cezaevine girmeyin!

Veri güvenliği ihlalleri nedeniyle cezaevine girmeyin!