19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Eşek, kitap dağıtarak köy köy dolaşıyor

Eşek, kitap dağıtarak köy köy dolaşıyor

Türkiye'nin 'Eşekli Dostoyevski' olarak bilinen ve ülke genelinde meydana gelen olaylara ilişkin fikirlerini eşeği üzerinden paylaşan kişi, Kırklareli'ni ziyaret etti. Eşekli Dostoyevski'nin ilginç ve düşündürücü yorumları merakla bekleniyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eşek, kitap dağıtarak köy köy dolaşıyor

Ersin Bilge, Türkiye'nin 'Eşekli Dostoyevski'si olarak tanınan ve Almanya'da yaşayan bir gönüllüdür. Ersin Bilge, çocukluk hayalini gerçekleştirmek amacıyla eşekle birlikte kırsal bölgelerde dolaşarak çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıtmaktadır. Bu projeyi Erzincan'ın Çayeli kazasında başlatan Bilge, Ardahan, Kars, Burdur, Niğde, Aksaray, Trabzon, Konya, Artvin, Bursa ve son olarak Kırklareli'nin Üsküp Beldesindeki öğrencilerle buluşmuştur.

Eşlik Eden Eşekle Yardım Dağıtımı

Ersin Bilge, her gittiği köyde eşekle birlikte dolaşmakta ve eşeğin sırtındaki sepete kitap ve kırtasiye malzemeleri yerleştirerek çocuklara hediye etmektedir. Bu şekilde yaklaşık 7 bin köy çocuğuna ulaşan Bilge, yaptığı çalışmalar hakkında şunları söylemektedir: "30 yıldır Almanya'da yaşıyorum ancak yüreğim ve ruhum hala bu topraklarda. Buradaki çocukların hayallerini desteklemek adına bu projeyi hayata geçirdim."

İyi Niyetle Yürütülen Projeler

Ersin Bilge, yaptığı çalışmaların insanlık adına bir şeyler başardığını ve çocukların ileride başarılı olmaları durumunda mutlu olacağını belirtmektedir. Hayallerini gerçekleştirmek için eşekle birlikte çocuklarla zaman geçiren Bilge, bu deneyimi çocukluğunu tekrar yaşamak olarak tanımlamaktadır. Ersin Bilge'nin özverili çalışmaları, çocuklara kitap ve kırtasiye malzemeleri dağıtarak onların eğitimine katkı sağlaması, toplumda olumlu bir etki yaratmaktadır. Eşekli Dostoyevski olarak anılan Bilge, Türkiye'de ve yurtdışında yaşayan insanlara ilham veren bir figür olmaya devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sivas Belediyesi, dilencilere karşı yeni bir adım attı!

Sivas Belediyesi, dilencilere karşı yeni bir adım attı!