08 Eylül 2024
weather
25°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Görenleri hayran bırakan manzara: İnatçı dağ keçileri

Görenleri hayran bırakan manzara: İnatçı dağ keçileri

Dağ keçileri, sis bulutlarının arasında saklanarak kayalıkları mesken tutmuş durumda. Bu doğal güzellikleri keşfetmek için dağcılar için harika bir manzara oluşturuyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Görenleri hayran bırakan manzara: İnatçı dağ keçileri

Erzincan'da Dağ Keçilerinin Sis Bulutları Arasındaki Yaşamı

Erzincan'da, Munzur Dağları'nda yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sis bulutlarının arkasındaki yüksek kayalıklarda hayatlarını sürdürüyor.

Belgesel Niteliğindeki Görüntüler

Belgesel kalitesindeki görüntüler, Görüntü Yönetmeni Muhammed Kösen ve ekibi tarafından Erzincan'da çekildi. Dağ keçilerinin yaşam alanlarını ve beslenme alışkanlıklarını yansıtan bu görüntüler izleyenleri adeta büyüledi.

Doğa Koruma Birliğinden Uyarı

Dünya Doğa Koruma Birliği (IUCN) tarafından yayınlanan Kırmızı Liste'de yer alan dağ keçileri, Erzincan'da çekilen bu görüntülerle bir kez daha gündeme geldi. Nesli tükenme tehlikesi altında olan bu canlıların korunması için daha fazla önlem alınması gerektiği vurgulandı.

Dağ Keçilerinin Beslenme Alışkanlıkları

Munzur Dağları'ndaki dağ keçileri, sarp kayalıklar arasında meşe filizleri ve otlarla beslenirken bazen de nehir kenarına inerek su ihtiyaçlarını karşılıyor. Doğal yaşam alanlarında bu hayvanların varlığını sürdürebilmeleri için insan müdahalesinin en aza indirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alman Bakan'dan savaş uyarısı geldi!

Alman Bakan'dan savaş uyarısı geldi!