16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Köpekler için kısırlaştırma açıklaması!

Köpekler için kısırlaştırma açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı sokak köpeklerinin kısırlaştırılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Bakan açıklamasında "Bilimsel verilere göre, başıboş köpeklerin çoğalmalarının kontrol altına alınabilmesi, bir sene içinde toplam sayının yüzde 70’inin kısırlaştırılması ile mümkündür" dedi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Köpekler için kısırlaştırma açıklaması!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak köpeklerinin uyutulması konusunda önemli bir açıklama yaptı.

Sorunun Kökeni ve Boyutu

Bakan Yumaklı, başıboş sokak köpeklerinin sayısının yaklaşık 4 milyon olduğunu ve yerel yönetimler tarafından bu hayvanların sağlıklı bir şekilde kaydedilemediğini belirtti. Bilimsel verilere göre, başıboş köpeklerin çoğalmasını kontrol altına almanın yüzde 70'inin kısırlaştırılmasıyla mümkün olduğunu dile getirdi. Ancak son beş yılda sadece 260 bin köpeğin kısırlaştırılabildiğini ve bu durumun ciddi bir sorun olduğunu vurguladı.

Kuduz Riski ve Tehlikeler

Dünya Sağlık Örgütü'nün ülkemizi yüksek kuduz riski kategorisinde tanımladığını belirten Bakan Yumaklı, bu durumun ülkemize seyahat edecek vatandaşlar için ciddi bir tehlike oluşturduğunu ifade etti. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, kuduz riskli temas sayısının arttığını ve bu durumun insan hayatı ve sağlığı açısından endişe verici boyutlara ulaştığını aktardı.

Çözüm Yolları ve İnanç

Bakan Yumaklı, sokak köpekleri sorununun çözümü için bilim insanları ve konunun uzmanlarının önerilerinin önemine değindi. Kamuoyundan gelen sağduyulu tartışma ve önerilerin doğru çözüme ulaşmada kilit bir rol oynayacağını belirtti ve vatandaşların desteğiyle bu sorunun üstesinden gelinebileceğine inandığını ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ünlü yıldız üstsüz poz verdi!

Ünlü yıldız üstsüz poz verdi!