16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Sokak Köpekleri ile İlgili Kanun Teklifi TBMM’de Kabul Edildi, Ancak Tartışmalar Sürüyor

Sokak Köpekleri ile İlgili Kanun Teklifi TBMM’de Kabul Edildi, Ancak Tartışmalar Sürüyor

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişiklik, sokak köpeklerinin tehlike arz ettiği gerekçesiyle yasalaştı. Yasa, geniş bir tartışma yarattı ve birçok veteriner hekim ile sivil toplum kuruluşu, kanun teklifinin hazırlanması sürecinde kendilerinden fikir alınmadığını belirtti. CHP lideri Özgür Özel, TBMM’de veteriner hekim bulunmamasına dikkat çekti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Sokak Köpekleri ile İlgili Kanun Teklifi TBMM’de Kabul Edildi, Ancak Tartışmalar Sürüyor

Sokak köpeklerinin tehlike arz ettiği gerekçesiyle hazırlanan ve 17 maddeden oluşan "Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi," Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edilerek 30 Temmuz 2024'te yasalaştı. Yasa, 2 Ağustos 2024’te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak, yasa hem hayvanseverler hem de sanatçılar ve siyasetçiler tarafından hukuki ve etik açıdan eleştirildi.

Yasanın toplumun her kesiminde tartışmalara yol açtığı süreçte, veteriner hekimlerden sivil toplum kuruluşlarına ve hayvan hakları üzerine çalışan hukukçulara kadar pek çok kesim, kanun teklifinin hazırlanması sürecinde kendilerinden fikir alınmadığını ve ilettikleri raporların incelenmediğini belirtti. Ayrıca, TBMM'de bu kanun teklifini hazırlayan komisyonun yanı sıra hiçbir siyasi partinin milletvekilleri arasında veteriner hekim bulunmadığı ortaya çıktı.

CHP lideri Özgür Özel, Habertürk ekranlarında yaptığı açıklamada, partilerinde veteriner hekim milletvekili bulunmadığını ifade etti. Özel, sokak hayvanları tartışması ile birlikte çiftçilik ve hayvancılığın ülke için büyük önem taşıdığını belirterek, CHP dışındaki diğer partilerde de veteriner hekim bulunmadığını anlattı:

"Bugünkü CHP grubunda maalesef, şartların getirdiği bir şey olduğu için veteriner yok, veteriner yok. Vali yok, emekli vali yok. Belli meslekler olmazsa olmaz. Hayvancılık konuşuyorsunuz, grubunuzda veteriner yok. Daha komiğini söyleyeyim mi? Meclis'te veteriner yok. Türkiye'nin en büyük meselesi. TBMM'de veteriner yok. Ben bizde olmamasına üzülüyordum. Geçen gün dediler 'Ya Meclis'te de yok' diye."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hac İle İlgili Açıklama: Hüseyin Demirhan Görevden Alındı

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Hac İle İlgili Açıklama: Hüseyin Demirhan Görevden Alındı