19 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Samsun'a Fındık Toplamaya Gelen Mevsimlik İşçiler, Çadırlarda Yaşamlarını Sürdürüyor

Samsun'a Fındık Toplamaya Gelen Mevsimlik İşçiler, Çadırlarda Yaşamlarını Sürdürüyor

Şanlıurfa, Sivas ve Hatay gibi farklı şehirlerden Samsun'a fındık toplamak için gelen mevsimlik tarım işçileri, çadırlarda konaklayarak geçici bir yaşam kuruyor. Tarım işçileri, zorlu şartlara rağmen fındık toplama işlerini sürdürüyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Samsun'a Fındık Toplamaya Gelen Mevsimlik İşçiler, Çadırlarda Yaşamlarını Sürdürüyor

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden yola çıkan ve farklı şehirlerde çeşitli ürünlerin hasadını yaptıktan sonra Samsun'a ulaşan mevsimlik tarım işçileri, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde fındık toplamak için çadırlarda konaklıyor. Ağustos ayının başında Samsun'a gelen işçiler, Balcalı Mahallesi'nde kurdukları çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor.

Yüksek rakımlarda bulunan fındık bahçelerinde çalışan işçilerin çoğu, gündelikçi olarak işlerini yaparken, kadınlar ve çocuklar çadır alanında bekliyor. Elektrik ve su ihtiyaçlarını yerel şebekelerden karşılayan işçiler, tuvalet imkanlarının iyileştirilmesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Mevsimlik işçilerden Zevih Korkmazoğlu, "Samsun'a, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinden geldik. Buraya gelmeden önce Adıyaman, Hatay, Amasya ve Sinop'ta tarım arazilerinde çalıştık. Tekkeköy'e fındık toplamaya geldik. Yaklaşık 15 gündür burada kalıyoruz. Çadırda yaşamaya alıştık; artık bize kolay geliyor," şeklinde konuştu.

Mevsimlik işçiler, Samsun'daki fındık toplama işlerini tamamladıktan sonra Şanlıurfa'ya dönerek pamuk hasadına katılacaklarını belirttiler.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İmamoğlu'nun İtfaiye Eleştirileri Yeniden Gündemde: Murat Kurum ve Murat Ongun'dan Karşılıklı Açıklamalar

İmamoğlu'nun İtfaiye Eleştirileri Yeniden Gündemde: Murat Kurum ve Murat Ongun'dan Karşılıklı Açıklamalar