16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Göbeklitepe'nin Ziyaretçi Sayısı 2024'te Rekor Kırdı

Göbeklitepe'nin Ziyaretçi Sayısı 2024'te Rekor Kırdı

2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne dahil edilen Göbeklitepe, 2024'ün ilk 7 ayında ziyaretçi sayısında önemli bir artış gösterdi. Bölgenin tanıtımı ve turizm hareketliliği her geçen gün artıyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Göbeklitepe'nin Ziyaretçi Sayısı 2024'te Rekor Kırdı

Dünya tarihinin en önemli arkeolojik alanlarından biri olan Göbeklitepe, 2024 yılı itibarıyla ziyaretçi sayısında rekor bir artış yaşadı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi, 2022 yılının ilk 7 ayında 290 bin kişi ziyaret ederken, bu yılın aynı döneminde ziyaretçi sayısı 326 bine ulaştı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bölgenin tanıtımı ve turizm hareketliliğinin artırılması için yürütülen çalışmaları takip ettiklerini belirtti. Vali Şıldak, “Taş Tepeler Projesi kapsamında yürütülen kazı çalışmaları ve bu kültürel mirasın her geçen gün açığa çıkarılması sonucunda Şanlıurfa'nın kültür ve turizm şehri kimliğinin güçleneceğini ve daha fazla ziyaretçiyi ağırlayacağını” ifade etti.

Şanlıurfa'nın zengin arkeolojik mirasıyla bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu vurgulayan Şıldak, bölgenin turizm potansiyelinin sürekli olarak geliştirildiğini söyledi.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Wilo Grubu, Financial Times ve Statista Tarafından "Avrupa'nın İklim Lideri" Seçildi

Wilo Grubu, Financial Times ve Statista Tarafından "Avrupa'nın İklim Lideri" Seçildi