16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Genel Türk Ordusu Kuantum Zırhıyla Donatılacak: Süper Asker Dönemi Başlıyor

Türk Ordusu Kuantum Zırhıyla Donatılacak: Süper Asker Dönemi Başlıyor

Türk ordusu, kuantum teknolojileriyle donatılacak ve süper asker dönemine adım atacak. Özyurt Silah Sanayii, kuantum teknolojilerine yönelik altyapı oluşturma çalışmalarına hız veriyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Türk Ordusu Kuantum Zırhıyla Donatılacak: Süper Asker Dönemi Başlıyor

Komitede kuantum teknolojilerine yönelik altyapı oluşturmak için projeler geliştirilmesi kararlaştırılırken, Türk ordusunun kuantum zırhıyla donatılacağı duyuruldu. Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin (SSİK) bu kararıyla savunma sanayii sektöründe harekete ilk geçen şirket, Özyurt Silah Sanayii oldu.

Süper Asker Dönemi

Özyurt Silah Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Özyurt, geleceğin ordularının kuantum teknolojileriyle donatılacağını belirtti. Özyurt, “Geleceğin orduları, kuantum ordusu olacak. Özellikle kuantum teknolojisiyle geliştirilecek insan-makine arayüzünü güçlendiren giyilebilir sensörler süper asker dönemini başlatacak. Gelecek 10 yılda Türkiye’de kuantum teknolojileri yaklaşık 10 milyar dolarlık pazara ulaşacak” dedi.

Şirket olarak kuantum teknolojileri ile ilgili özel bir birim kuracaklarını ve AR-GE bütçesi ayıracaklarını vurgulayan Özyurt, “Güçlü kuantum bilgisayarlar tarafından gelişmiş yapay zekanın etkinleştirilmesi ile Türk ordusu gücüne güç katacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çiğ Süt Fiyatlarındaki Düşüş Üreticileri Zor Durumda Bırakıyor

Çiğ Süt Fiyatlarındaki Düşüş Üreticileri Zor Durumda Bırakıyor