16 Eylül 2024
weather
23°
Son Dakika Sivas Haberleri
ANASAYFA Gündem Bakanlardan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesajlar

Bakanlardan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesajlar

Bakanlar, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümünde sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla bağımsızlık mücadelesine ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas Kongresi'ne olan bağlılıklarını dile getirdiler. Paylaşımlarda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlar rahmet ve minnetle anıldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Bakanlardan Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümüne Özel Mesajlar

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla bakanlar, sosyal medya hesaplarından mesajlar paylaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sivas Kongresi'nde alınan kararların Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerini attığını ve bağımsızlık ruhunu daima diri tutacaklarını belirterek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "105 yıl önce bugün Cumhuriyet'imizin temelleri atıldı. Milli birlik ruhu hala en büyük gücümüzdür." ifadeleriyle tüm kahramanları saygıyla yad etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek Sivas Kongresi'nde atılan adımların bağımsızlık yolunda kararlılığı gösterdiğini belirterek, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sivas Kongresi'nin bağımsızlık mücadelesindeki önemine değinerek, "Bu topraklar üzerinde özgürce yaşamamızı sağlayan tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ise, "Sivas Kongresi, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından biridir. Eğitim ailesi olarak şanlı tarihimizle iftihar eden evlatlarımız, ecdadımızın emaneti olan ülkemizi geleceğe taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aliağa Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Kutladı

Aliağa Sivaslılar Derneği, Sivas Kongresi'nin 105. Yıl Dönümünü Kutladı